Αναβαθμίζονται οι συστοιχίες Patriot του Ισραήλ (Βίντεο)

Αναβαθμίζονται οι συστοιχίες Patriot του Ισραήλ (Βίντεο)

Στην αναβάθμιση του ραντάρ των πυραυλικών αντιαεροπορικών/ αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot προχωράει το Ισραήλ.

Στόχος όπως ανακοινώθηκε η επέκταση της αξιοπιστίας του αλλά και της εξασφάλισης ομαλής λειτουργίας με την εφαρμογή 30 τεχνικών επεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν παράλληλα τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Ήδη το πρώτο ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών AN/MPQ-65 έχει τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας που καταβάλει το Ισραήλ στην παρούσα φάση για ενίσχυση της αντιβαλλιστική του άμυνας με την εισαγωγή σε υπηρεσία συστημάτων Iron Dome αλλά και του νέου ραντάρ επιτήρησης Green Pine για τα βλήματα Arrow.

Η απειλή των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων αξιολογείται ως υψηλή από το ισραηλινό γενικό επιτελείο, το οποίο έχει δώσει έμφαση στην ενίσχυση των αντιβαλλιστικών δυνατοτήτων της χώρας, με τις ενδείξεις για επικείμενο πλήγμα στο Ιράν να πληθαίνουν από αξιωματούχους και στελέχη της επίσημης ισραηλινής ηγεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα συστήματα Patriot μπήκαν σε υπηρεσία στο Ισραήλ με τον πρώτο πόλεμου του Κόλπου το 1991 και ήταν οι πρωταγωνιστές στην αναχαίτιση ιρακινών βλημάτων SCUD που είχαν στόχο το Τέλ Αβίβ. 

Σήμερα έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια λειτουργίας και με τη νέα αναβάθμιση αναφέρεται ότι έχουν γίνει τροποποιήσεις στην κεραία διάταξης φάσης και το όχημα μεταφοράς καθώς και αναβάθμιση συχνοτήτων στις οποίες εκπέμπει το ραντάρ του συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.