Η LΜ δείχνει με βίντεο το νέο της πύραυλο PrSM να καταστρέφει S-400 (βίντεο)

Η LΜ δείχνει με βίντεο το νέο της πύραυλο PrSM να καταστρέφει S-400 (βίντεο)

Την ίδια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με αφορμή τις αμερικανικές κυρώσεις στην Άγκυρα για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400, η Lockheed Martin βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να «προωθήσει» το νέο πυραυλικό της σύστημα με την ονομασία PrSM.

Σε ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία από τον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζεται το νέο αυτό πυραυλικό σύστημα να πραγματοποιηθεί επίθεση σε έναν προσομοιωμένο στόχο, ο οποίος ωστόσο είναι ίδιος, τελείως συμπτωματικά, με τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας.

Ειδικότερα, το «Precision Strike Missile» (PrSM) είναι ένα πυραυλικό σύστημα, σχεδιασμένο να εκτοξεύει πυραύλους ενάντια συγκεκριμένων περιοχών και προκαθορισμένων στόχων, με εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και περισσότερο, ενώ στο βίντεο εμφανίζεται σε στιγμιότυπο ο πύραυλος που έχει εκτοξευθεί εναντίον ενός συστήματος αεροπορικής άμυνας που έχει τρομερές ομοιότητες με τους ρωσικούς S-400, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω.

Ο στρατός Ξηράς των ΗΠΑ, αφενός αναμένει ότι πυραυλικό σύστημα PrSM θα διαθέτει δύο εκτοξευτήρες πυραύλων για εκτόξευση, αφετέρου σκοπεύει να σχεδιάσει δημιουργήσει τα βλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατά με τα υφιστάμενα πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης M142 και M270A2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.