ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ιράν πραγματοποίησε βολές βαλλιστικών πυραύλων κατά σκαφών επιφανείας – Στην περιοχή και αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Το Ιράν πραγματοποίησε βολές βαλλιστικών πυραύλων κατά σκαφών επιφανείας – Στην περιοχή και αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, προσγειώθηκαν περίπου 100 μίλια μακριά από τον στόλο του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS Nimitz και περίπου 20 μίλια από ένα μη καθορισμένο εμπορικό πλοίο, ισχυρίστηκε το δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) είχε εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως μέρος ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεών, χτυπώντας θαλάσσιους στόχους 1.000 μίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στο δίκτυο πως, τουλάχιστον δύο πύραυλοι εξερράγησαν όταν έπληξαν τα νερά του Ινδικού Ωκεανού, «στέλνοντας θραύσματα από συντρίμμια προς όλες τις κατευθύνσεις».



«Είκοσι μίλια κοντά σε εμπορικό πλοίο είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά δεν θεωρείται απειλή από τον αμερικανικό στρατό», ανέφερε μια άγνωστη πηγή σύμφωνα με το δίκτυο Fox News. Μια άλλη ανώνυμη πηγή που επικαλέστηκε το δίκτυο Fox, ισχυρίστηκε ότι η εκτόξευση δεν προκάλεσε συναγερμό και ήταν «μια αρκετά τυπική άσκηση ρουτίνας».

Αν και η εκτόξευση δεν ήταν ορατή στο πλήρωμα των πλοίων, οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι παρακολούθησαν την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν. Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως, η Τεχεράνη πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλων στο πλαίσιο των ετήσιων στρατιωτικών της ασκήσεων, χτυπώντας θαλάσσιους στόχους πάνω από 1.000 μίλια μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι σαφές εάν οι πύραυλοι που ανέφερε το δίκτυο Fox News συνδέονται με τις ασκήσεις. Την προηγούμενη ημέρα, ένα ιρανικό υποβρύχιο φέρεται να εκτόξευσε πυραύλους στον Κόλπο του Ομάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.