ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Περισσότερα συστήματα Iron Dome για το Ισραήλ

Περισσότερα συστήματα Iron Dome για το Ισραήλ

Το Πεντάγωνο ζήτησε χρηματοδότηση 395,9 εκ $ που θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια επιπλέον συστοιχιών αντιβαλλιστικών πυραύλων Iron Dome. Το ποσό εφόσον εγκριθεί θα προστεθεί στο κονδύλι των 486 εκ. $ που έχει ήδη χορηγηθεί για το σύστημα Iron Dome, το οποίο προσφέρει προστασία από επιθέσεις ρουκετών και βλημάτων πυροβολικού στα μεγάλα αστικά κέντρα του Ισραήλ.  

Τα ποσά συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά επισήμως στον προϋπολογισμό της υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ για το 2014 η οποία επιχορηγεί μέρος του προγράμματος αντιβαλλιστικής άμυνας του Ισραήλ.

Το Irοn Dome είναι ικανό να αναχαιτίσει ρουκέτες πυροβολικού και στην πρόσφατη σύγκρουση στη Γάζα πέτυχε ποσοστό ευστοχίας 84% προστατεύοντας μεγάλες ισραηλινές πόλεις και κατοικημένες περιοχές.

Κατασκευάζεται από την Rafael και θεωρείται από τους ισραηλινούς ως το πλέον δοκιμασμένο και αποτελεσματικό σύστημα της κατηγορίας του!

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται στο χαμηλό κόστος καθώς κάθε μία από τις χιλιάδες ρουκέτες που έχουν πλήξει το Ισραήλ κοστίζει μερικές εκατοντάδες δολάρια ενώ τα τυπικά βλήματα αντιαεροπορικών συστημάτων κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια αντίστοιχα.

Οι σχεδιαστές της Rafael μείωσαν το κόστος του συστήματος εστιάζοντας στο σύστημα κατεύθυνσης του βλήματος που είναι και το πιο ακριβό συγκρότημα λόγω των αισθητήρων που διαθέτει.

Ειδικότερα μέσω ακριβούς πρόβλεψης της βαλλιστικής τροχιάς μιας ρουκέτας από ραντάρ αντιπυροβολικού, τα στοιχεία μεταδίδονται στην συστοιχία Iron Dome η οποία εκτοξεύει ένα βλήμα εναντίον του κατευθύνοντας το επίσης με υψηλή ακρίβεια. Μόνο όταν βρεθεί σε μικρή απόσταση από το στόχο του το βλήμα ενεργοποιεί τον αισθητήρα του, οι προδιαγραφές του οποίου το καθιστούν λόγω μικρού μεγέθους πιο φτηνό από συμβατικούς πυραύλους.

Βεβαίως με κόστος 50 εκ $ ανά συστοιχία με κάθε εκτοξευτή να διαθέτει 20 βλήματα έτοιμα για βολή, το κόστος παραμένει φυσικά υπολογίσιμος παράγοντας καθώς οι συνολικές ανάγκες για την αεράμυνα του Ισραήλ είναι για 13 συστήματα έναντι των 5 που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα.

Η ικανότητα του συστήματος για την αντιμετώπιση πολλαπλών στόχων σε επιθέσεις κορεσμού απεικονίζεται σε βίντεο (μετά μουσικής) που τραβήχτηκε στις 14-11 2012 κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο Ισραήλ, όταν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας άρχισαν να ηχούν κατά τη διάρκεια επίθεσης ρουκετών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.