ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έλλειψη προόδου για την αντιπυραυλική ασπίδα

Έλλειψη προόδου για την αντιπυραυλική ασπίδα

Ζήτημα για την εξέλιξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, αποτελεί σύμφωνα με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η έλλειψη προόδου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πλευράς Ουάσιγκτον.

Η στάση αυτή ερμηνεύεται ως αποφυγή αλλαγής πολιτικής στα αμερικανικά σχέδια που θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση των κοινών διαπραγματεύσεων με σκοπό την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που να ικανοποιεί τη Μόσχα.

Το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην ατζέντα των προβλημάτων προς επίλυση μεταξύ της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Βλαντίμιρ Πούτιν το περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η έλλειψη προόδου διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Τομ Ντόνιλον με τον Β. Πούτιν.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη για σαφή πρόοδο από πλευράς ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο ανέφερε το περασμένο μήνα ότι εγκατέστησε  επιπλέον αντιβαλλιστικά συστήματα στην Αλάσκα για την αντιμετώπιση της απειλής της Β. Κορέας και ταυτόχρονα ξεκίνησε την ανάπτυξη νέου συστήματος το οποίο θα αποτελέσει τμήμα της αντιπυραυλικής ευρωπαϊκής ασπίδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσία ανέφερε ότι ζητάει εγγυήσεις ότι το αμερικανικό σύστημα που θα ανεπτύχθη πλήρως μέχρι το 2020, δεν θα έχει στόχο πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας ούτε θα έχει τη δυνατότητα να τα καταρρίψει κάτι που χαρακτηρίστηκε ως αδύνατον να γίνει από την πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Αντιθέτως η Ουάσιγκτον εμμένει στην τοποθέτηση της ότι η ασπίδα είναι σχεδιασμένη για ενδεχόμενες απειλές από το Ιράν ενώ δε θέτει σε κανέναν κίνδυνο τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.