Εκσυγχρονισμός των στρατηγικών δυνάμεων

Εκσυγχρονισμός των στρατηγικών δυνάμεων

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Sergei karakaev ανώτατο διοικητή των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων η μεραρχία στην  tatisevskaya στα νότια της Μόσχας έχει  εξοπλιστεί πλήρως με 60 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους “Тополь-М” αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.ru.

Επιπρoσθέτως έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός της μεραρχίας  με 60   διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους “Тополь-М“, δήλωσε ο αντιστράτηγος karakaev στην επέτειο των 75 χρόνων της γέννησης του  «ήρωα» της Ρωσίας στρατάρχη Sergei Topol .

Επίσης ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεραρχία πυραύλων ολοκλήρωσε τον εξοπλισμό της στο τέλος του 2012.

Οι μεραρχίες στρατηγικών πυραύλων στις περιοχές  Tatisevskaya και Teikovskaya (που διαφυλάττουν την ευρύτερη περιοχή της  ρωσικής πρωτεύουσας) είναι οι πρώτες που εξοπλίζονται με πυραυλικά συστήματα 5ης γενεάς  “Yars” και  “Тopol-М”.

Ο πύραυλος Тopol-М” έχει μέγιστη εμβέλεια 11.000 χιλιόμετρα  χρησιμοποίει  στερεά καύσιμα και μεταφέρει μια θερμοπυρηνική κεφαλή χωρητικότητας 550 χιλιάδες τόνων.

Νέος εκσυγχρονισμένος πύραυλος Yars-M

«Επίσης ο πρώτος εκσυγχρονισμένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, YarsM, θα τεθεί σε υπηρεσία στις ρωσικές  στρατηγικές δυνάμεις (RVSN) εντός του τρέχοντος έτους» δήλωσε ο Sergei Karavayev.

O αντιστράτηγος Karavayev αρνήθηκε να παράσχει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών του πυραύλου στα ΜΜΕ.

Οι υπάρχοντες πύραυλοι  RS-24 Yars (έχουν κωδικοποιηθεί στο ΝΑΤΟ με το όνομα, SS-29) και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 10 ανεξάρτητες κεφαλές.

Ο επικεφαλής της RVSN  δήλωσε ότι «οι διηπειρωτικοί πύραυλοι TopolM και RS-24 θα αποτελέσουν τον  «στυλοβάτη» του επίγειου τμήματος της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας και θα αντιπροσωπεύουν κάτι  λιγότερο από το 80% του  πυρηνικού οπλοστασίου των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (  RVSN) έως  το 2016».

Μέχρι το 2020, η  διοίκηση στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων RVSN αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με πάνω από 170 πυραύλους  Topol-Μ (σε κινητά συστήματα  και σιλό), καθώς και  με 30 πυραύλους SS-19 και 108 RS-24 κατανεμημένους σε 9 μεραρχίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.