Αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας για τον πύραυλο που έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό – Σκληρή κριτική από την NASA (βίντεο)

Αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας για τον πύραυλο που έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό – Σκληρή κριτική από την NASA (βίντεο)

Νέα εστία αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχει ανοίξει η εκτόξευση του κινεζικού πυραύλου στις 29 Απριλίου, που τελικά έπεσε την Κυριακή τα ξημερώματα στον Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία καταλογίζει ανεύθυνη συμπεριφορά στην Κίνα, που αντίκεται στους κανόνες ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της NASA και πρώην γερουσιαστής, Μπιλ Νέλσον, κατηγόρησε την Κίνα για έλλειψη διαφάνειας.

«Τα έθνη που κάνουν διαστημικές δοκιμές πρέπει να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και να μεγιστοποιούν τη διαφάνεια», τόνισε συγκεκριμένα ο επιστήμονας.

«Είναι σαφές ότι η Κίνα δεν μπορεί να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα συντρίμμια του πυραύλου», προσέθεσε.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι είναι αναγκαίο η Κίνα και όλα τα έθνη που «δραστηριοποιούνται στο διάστημα να ενεργούν με υπευθυνότητα και διαφάνεια ώστε να διενεργούνται με ασφάλεια μελλοντικές διαστημικές δοκιμές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.