ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η… μαριχουάνα είναι η αιτία που το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ

Ο λόγος και η χαλάρωση

Η… μαριχουάνα είναι η αιτία που το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ

Το FBI χρειάζεται χάκερ ώστε να μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Είναι άλλωστε και από τις πρώτες προτεραιότητες της υπηρεσίας.

Ωστόσο το FBI έχει έναν κανόνα που δυσκολεύει αρκετά την εύρεση χάκερ προς πρόσληψη.

Όποιος θέλει να εργαστεί για το FBI θα πρέπει να μην έχει κάνει χρήση μαριχουάνας για τα τελευταία τρία χρόνια. Για πιο σκληρά ναρκωτικά, το χρονικό όριο ανεβαίνει στα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το New York Daily News, αυτός ο κανόνας «πληγώνει» το FBI στην αναζήτηση χάκερ. Πολλοί άλλοι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν αυτόν τον κανόνα αν ο υποψήφιος είναι όσο ικανός θέλουν. Αλλα οι κανόνες του FBI είναι πιο αυστηροί. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καλών υποψηφίων εξαιρούνται κάνοντας την κυβερνοασφάλεια του κράτους πιο ευάλωτη.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Το 2014, όπως αναφέρει το The Atlantic, ο τότε διοικητής του FBI James Comey, ρωτήθηκε για το τι έπρεπε να κάνει ένας υποψήφιος που είχε κάνει χρήση μαριχουάνας αν ήθελε να κάνει αίτηση. Εκείνος απάντησε, «να προχωρήσει και να κάνει αίτηση», παραδεχόμενος ότι «πρέπει να προσλάβω μεγάλο αριθμό ικανών ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και κάποιοι από αυτούς καπνίζουν χόρτο στον δρόμο για την συνέντευξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 από το The Register, τα τεστ μπορούν να δείξουν μόνο αν κάποιος έχει κάνει χρήση τους τελευταίους τρείς μήνες, οπότε είναι στο χέρι του υποψηφίου να αποκαλύψει αν έχει κάνει χρήση τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τα απροειδοποιητα τεστ προφανώς σημαίνουν ότι δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις χρήση αν προσληφθείς, οπότε ίσως το παρελθόν να είναι απλά παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.