Ισραήλ: Ο… οικιακός βοηθός του υπουργού Άμυνας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Ισραήλ: Ο… οικιακός βοηθός του υπουργού Άμυνας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Ο οικιακός βοηθός του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς κατηγορήθηκε σήμερα για κατασκοπεία υπέρ μιας ομάδας χάκερ που συνδέονται με το Ιράν, υπ΄αριθμόν ένα εχθρό του Ισραήλ και από το οποίο προέρχονται οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Σε σύντομη ανακοίνωση, η Σιν Μπετ, η ισχυρή υπηρεσία πληροφοριών και εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ανέφερε ότι συνέλαβε και ανέκρινε τον Όμρι Γκόρεν Γκοροτσόφσκι, 37 ετών, οικιακό βοηθό του Μπένι Γκαντς, πρώην αρχηγού του επιτελείου στρατού και σήμερα επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, για επαφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με “οντότητα η οποία συνδέεται με το Ιράν” και στην οποία πρότεινε τη “βοήθειά” του με δεδομένη την πρόσβασή του στην κατοικία του υπουργού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Λοντ, μια πόλη του κεντρικού Ισραήλ όπου ζει ο Γκοροτσόφσκι, ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει πλαστό όνομα και είχε έρθει σε επαφή με χάκερ της ομάδας Black Shadow μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram στις 31 Οκτωβρίου ή γύρω από αυτή την ημερομηνία, προκειμένου να τους προτείνει πληροφορίες για την κατοικία του Μπένι Γκαντς.

Πιο συγκεκριμένα, ο οικιακός βοηθός, που συνελήφθη στις 4 Νοεμβρίου, είχε προτείνει να περάσει κακόβουλο λογισμικό – μέσω ενός USB – στον υπολογιστή του υπουργού, με αντάλλαγμα ένα “χρηματικό ποσό”, υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο.

Και προκειμένου να αποδείξει τη σοβαρότητα της πρότασής του, ο Γκοροτσόφσκι είχε φωτογραφήσει διάφορα στοιχεία στην κατοικία του υπουργού, μεταξύ των οποίων οικογενειακές φωτογραφίες, μία απόδειξη πληρωμής δημοτικών φόρων και στρατιωτικά υπομνήματα από την εποχή που ο Γκαντς ήταν επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζεται στον φάκελο της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οικιακός βοηθός “απείλησε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ” υπογραμμίζει το κατηγορητήριο, με τη Σιν Μπετ, η οποία δηλώνει πως εντέλει δεν είχε πρόσβαση “σε κανένα απόρρητο έγγραφο” και άρα καμία απόρρητη πληροφορία δεν διαβιβάστηκε στους χάκερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.