Βίντεο με τον βομβιστή αυτοκτονίας στην πακιστανική τηλεόραση

Βίντεο με τον βομβιστή αυτοκτονίας στην πακιστανική τηλεόραση

O ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε οκτώ άτομα σε προωθημένη βάση του αμερικανικού στρατού στο ανατολικό Αφγανιστάν είχε εμφανιστεί σε βίντεο που εξηγούσε τους λόγους της πράξης του και προβλήθηκε μετά το θάνατό του στην Πακιστανική τηλεόραση. Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός AAJ έδειξε το βίντεο, διάρκειας ενάμισι λεπτού όπου εμφανίστηκε ο ιορδανικής καταγωγής βομβιστής Humam Khalil

O ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε οκτώ άτομα σε προωθημένη βάση του αμερικανικού στρατού στο ανατολικό Αφγανιστάν είχε εμφανιστεί σε βίντεο που εξηγούσε τους λόγους της πράξης του και προβλήθηκε μετά το θάνατό του στην Πακιστανική τηλεόραση.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός AAJ έδειξε το βίντεο, διάρκειας ενάμισι λεπτού όπου εμφανίστηκε ο ιορδανικής καταγωγής βομβιστής Humam Khalil Abu Mulal al-Balawi από κοινού με τον νέο ηγέτη των Ταλιμπάν στο Πακιστάν Hakimullah Mehsud.

Ο Balawi, γιατρός στο επάγγελμα στο βίντεο είπε πως όλοι οι πιστοί του ιερού πολέμου πρέπει να επιτεθούν σε αμερικανικούς στόχους ώστε να εκδικηθούν τη δολοφονία του προηγούμενου Πακιστανού αρχηγού των Ταλιμπάν στο Πακιστάν Baitullah Mehsud, μετά από επιχείρηση της CIA τον περασμένο Αύγουστο. «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το αίμα του Baitullah Mehsud. Δε θα σταματήσουμε ποτέ να ζητάμε εκδίκηση για το θάνατό του μέσα και έξω από την Αμερική», είπε μεταξύ άλλων στο βίντεο. Το Intelcenter, μια αμερικανική οργάνωση που παρακολουθεί τους ιστότοπους των φανατικών ισλαμιστών, είπε πως το βίντεο κυκλοφόρησε από την Πακιστανική παραφυάδα των Ταλιμπάν.

Ο Balawi είχε αρχικά συλληφθεί από τις ιορδανικές μυστικές υπηρεσίες πριν από ένα χρόνο περίπου βάση πληροφοριών συνεργασίας με εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία και στη συνέχεια φαίνεται πως συμφώνησε να προχωρήσει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ στη μάχη τους ενάντια στην Al Qaeda.

Η μυστικές υπηρεσίες της Ιορδανίας προφανώς πίστεψαν πως ο Balawi είχε αλλάξει στρατόπεδο, και τον παρέδωσαν για συνεργασία με την CIA έτσι ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει στην Al Qaeda στο Αφγανιστάν. Είχε προσκληθεί στην απομακρυσμένη αμερικανική βάση στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, όταν κατά τα φαινόμενα και μετά από δική του πρωτοβουλία, έκανε γνωστό πως θα μπορούσε να προσφέρει πληροφορίες αναφορικά με το μέρος που βρισκόταν ο υπαρχηγός της οργάνωσης Al Zawahiri.

Στην αμερικανική βάση ο βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε συνοδεία ιορδανού άνδρα των μυστικών υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια όμως της συνάντησης μαζί με εφτά υπαλλήλους της CIA ο Balawi εκπυρσοκρότησε τα εκρηκτικά με αποτέλεσμα το δικό του θάνατο και των υπολοίπων που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη αίθουσα. Πάντως στο βίντεο ο ίδιος φαίνεται να απορρίπτει τις αναφορές πως συνεργαζόταν με ιορδανικές ή αμερικανικές υπηρεσίες, λέγοντας «πως δε θα έβαζε ποτέ τη θρησκεία του ως μέσο διαπραγμάτευσης και ούτε θα την πουλούσε ποτέ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.