ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμερικανικές ανησυχίες για την «επίθεση» στο κινεζικό google

Αμερικανικές ανησυχίες για την «επίθεση» στο κινεζικό google

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την υπόθεση κινεζικής διαδικτυακής επίθεσης στην κινεζική ειδική λογοκριμένη έκδοση του Google κάτι που η Ουάσιγκτον αποκάλεσε ως γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από την ασφάλεια στον διαδικτυακό χώρο.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την υπόθεση κινεζικής διαδικτυακής επίθεσης στην κινεζική ειδική λογοκριμένη έκδοση του Google κάτι που η Ουάσιγκτον αποκάλεσε ως γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από την ασφάλεια στον διαδικτυακό χώρο.

Η επίθεση που υπέστη το Google οδήγησε τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου χώρου να ανακοινώσουν πως θα σταματήσουν πλέον να υποστηρίζουν την ειδικά λογοκριμένη έκδοση για την Κίνα. Εάν κάτι τέτοιο γίνει είναι πολύ πιθανό το Google  να αναγκαστεί να αποσυρθεί από την Κίνα, τέσσερα χρόνια μετά την «επεισοδιακή» είσοδό του στην κινεζική αγορά με το google.cn. Η αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών Hillary Clinton κάλεσε το Πεκίνο σε διαβουλεύσεις για την επίλυση του θέματος.

«Ενημερωθήκαμε από την Google γύρω από αυτές τις κατηγορίες οι οποίες εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και προβληματισμό. Επιθυμούμε από την κινεζική κυβέρνηση κάποιου είδους εξήγηση», είπε η H. Clinton. Η τελευταία βρίσκεται ενόψει μιας περιοδείας στην Ασία και τον Ειρηνικό, είπε ακόμη πως είναι καλό για τις κυβερνήσεις αλλά και τις επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν διαδικτυακά χωρίς έξωθεν παρεμβολές.

«Η ικανότητα να επιχειρεί κάποιος στον κυβερνοχώρο με εμπιστοσύνη είναι κρίσιμης σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και την οικονομική πρόοδο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama έχει χαρακτηρίσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο ως «εθνική προτεραιότητα ασφάλειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.