“Δεν είμαι νεκρός” λέει ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν

“Δεν είμαι νεκρός” λέει ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν

Με ηχογραφημένο μήνυμά που κυκλοφόρησε σήμερα ο ηγέτης των Πακιστανών ταλιμπάν Hakimullah Mehsud διαψεύδει ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική πυραυλική επίθεση.

Με ηχογραφημένο μήνυμά που κυκλοφόρησε σήμερα ο ηγέτης των Πακιστανών ταλιμπάν Hakimullah Mehsud διαψεύδει ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική πυραυλική επίθεση.

Οι φήμες για το θάνατο του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν εντάθηκαν ύστερα από αμερικανικές επιθέσεις, όπου οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στις περιοχές όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 15 άτομα και πληροφορίες ανέφεραν πως ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Mehsud. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν δημοσιοποιήσει την Παρασκευή ένα πρώτο ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ο αρχηγός τους δήλωνε ότι είναι ζωντανός, αλλά δεν αναφερόταν στην επίθεση των αμερικανικών UAV. Έτσι στη δημοσιότητα βγήκε νέο μήνυμα που διευκρίνιζε τις τυχόν αμφιβολίες «Μετά το ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήσαμε εχθές, κάποιοι ανέφεραν ότι δεν είπα την ημερομηνία. Σήμερα λοιπόν, 16 Ιανουαρίου, το επαναλαμβάνω: είμαι ζωντανός, είμαι καλά, δεν έχω τραυματιστεί.

Τη στιγμή της επίθεσης από τα αμερικανικά αεροσκάφη, δεν ήμουν στην περιοχή», τόνισε ο Hakimullah Mehsud.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο η CIA σε επιχείρησή της είχε σκοτώσει τον προηγούμενο ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν, Baitullah Mehsud,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.