ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ιρακινή Κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά εναντίον της Blackwater

Η ιρακινή Κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά εναντίον της Blackwater

O Fadhil Mohammed Jawad νομικός σύμβουλος του ιρακινού πρωθυπουργού Nouri al-Maliki ανακοίνωσε πως η ιρακινή κυβέρνηση έδωσε εντολή

O Fadhil Mohammed Jawad νομικός σύμβουλος του ιρακινού πρωθυπουργού Nouri al-Maliki ανακοίνωσε πως η ιρακινή κυβέρνηση έδωσε εντολή σε δικηγορικό γραφείο που χρησιμοποιεί στις ΗΠΑ έτσι ώστε αυτό να έρθει σε επαφή με δικηγόρους που χειρίστηκαν στο παρελθόν υποθέσεις δολοφονιών ιρακινών πολιτών από άνδρες της εταιρείας παροχής μισθοφορικών υπηρεσιών Blackwater και να του παραδώσουν τα στοιχεία τους για τις υποθέσεις αυτές.

«Η ιρακινή κυβέρνηση θα αναλάβει το θέμα αυτό εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρακινής Κυβέρνησης Ali al-Dabbagh.

«Έχουν δικαιώματα και ο επιτιθέμενος πρέπει να αναγνωρίσει τα δικαιώματα αυτά αλλά και το δικαίωμα σε αποζημίωση των οικογενειών αυτών, καθώς αυτές οι πράξεις ήταν βάρβαρες ενέργειες εναντίον αθώων ανθρώπων» είπε ο Dabbagh.

Ένας αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον πέντε μελών της Blackwater οι οποίοι κατηγορούνταν πως είχαν σκοτώσει 14 ιρακινούς πολίτες το Σεπτέμβριο του 2007, με το αιτιολογικό πως τα συνταγματικά δικαιώματα των κατηγορουμένων είχαν παραβιαστεί. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση της ιρακινής Κυβέρνησης η οποία την είχε αποκαλέσει «απαράδεκτη και άδικη». Οι άνθρωποι της Blackwater με την αρχή της εμπλοκής τους στο Ιράκ από το 2003 είχαν παροχή ασυλίας από οποιαδήποτε κατηγορία, ασυλία όμως που άρθηκε τον περασμένο χρόνοι κατόπιν συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.