Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς και εμπορίου όπλων εξάρθρωσε το FBI

Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς και εμπορίου όπλων εξάρθρωσε το FBI

Το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης παραπέμπει τέσσερις ισραηλινούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ σε δίκη με την κατηγορία πως προσπάθησαν να δωροδοκήσουν υπουργό Αμύνης αφρικανικής χώρας με σκοπό

Το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης παραπέμπει τέσσερις ισραηλινούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ σε δίκη με την κατηγορία πως προσπάθησαν να δωροδοκήσουν υπουργό Αμύνης αφρικανικής χώρας με σκοπό η χώρα του να πραγματοποιήσει αγορά στρατιωτικού υλικού. Ακόμη 18 άλλοι επιχειρηματίες παραπέμφθηκαν με τις ίδιες κατηγορίες.

Είκοσι ένας επιχειρηματίες συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων ισραηλινών συνελήφθησαν στο Las Vegas κατά τη διάρκεια έκθεσης όπλων που πραγματοποιείται εκεί, μετά από έρευνα του FBI που κράτησε τουλάχιστον 2,5 χρόνια. Μυστικός πράκτορας του FBI εμφανίστηκε ως Αφρικανός υπουργός και στον οποίο συμφώνησαν να πληρώσουν 20% προμήθεια από το υλικό που υποτίθεται θα παράγγελνε η χώρα του.

Οι κατηγορίες που αφορούν τη διαφθορά επισείουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, ενώ για κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια. Η συγκεκριμένη υπόθεσης είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν ανακαλυφθεί ιδιαίτερα μετά το νόμο πλαίσιο του 1977 γύρω από υποθέσεις διαφθοράς ξένων πολιτών (Foreign Corrupt Practices Act) ενώ ταυτόχρονα είναι και η μακροβιότερη μυστική επιχείρηση για την αποκάλυψη δικτύου διαφθοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.