ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώην εργαζόμενος της NASA κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της ΙΑΙ

Πρώην εργαζόμενος της NASA κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της ΙΑΙ

Νέα έγγραφα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ενός αμερικανικού πολίτη εβραϊκής καταγωγής που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα υπέρ της εταιρείας αεροδιαστημικών εφαρμογών ΙΑΙ. 

Νέα έγγραφα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ενός αμερικανικού πολίτη εβραϊκής καταγωγής που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα υπέρ της εταιρείας αεροδιαστημικών εφαρμογών ΙΑΙ. 

Ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία είναι ο 52 χρονος αστρονόμος Dr. Stewart David Nozette ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί στις 19 Οκτωβρίου 2009, για απάτη και φοροδιαφυγή, στη συνέχεια όμως προέκυψαν άλλες βαρύτερες κατηγορίες. Ο Nozzete πριν την σύλληψή του είχε εργαστεί στη NASA σε σημαντικές θέσεις όπως στο εθνικό συμβούλιο διαστήματος, στο πρωτότυπο ανάπτυξης του διστατικού ρνατάρ Clementine, ενώ είχε αναγνωριστεί η συμβολή του στην ανακάλυψη νερού στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Nozette παρουσίασαν στο δικαστήριο δύο δικηγόροι του τμήματος αντικατασκοπείας της υποδιεύθυνσης εθνικής ασφάλειας του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ένα, από αυτά τα έγγραφα έχει τίτλο «Προτεινόμενες επιχειρήσεις για το 2005-2006» όπου μέσα σε αυτό αναφέρεται η ανάγκη «για διείσδυση στη NASA», ενώ σε άλλα προτρέπεται ο Nozette χρησιμοποιώντας τη θέση του να επιχειρήσει να πάρει στην κατοχή του έγγραφα υψηλής σημασίας αλλά και να διεισδύσει σε υπολογιστές άλλων εργαζομένων της NASA.

Άλλα έγγραφα αναφέρουν τα ονόματα των Yossi Weiss και του Yossi Fishman και οι δύο υψηλότατα στελέχη της ισραηλινής αεροναυπηγικής εταιρείας ΙΑΙ. Ο πρώτος είναι σήμερα ο βοηθός CEO της εταιρείας και επικεφαλής του τμήματος πυραύλων και διαστήματος και ο δεύτερος ήταν παλαιότερα αντιπρόσωπος της ΙΑΙ στις ΗΠΑ ενώ σήμερα είναι ο CEO της εταιρείας ODF Optronics.

Αν και το όνομα της ΙΑΙ δεν αναφέρεται πουθενά εντούτοις στα έγγραφα αναφέρεται ως μια ξένη εταιρεία που ανήκει στην ισραηλινή κυβέρνηση. Ο Nozette πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου την προσεχή Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.