ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

WikiLeaks: Ινδία – 43 στρατόπεδα τρομοκρατών λειτουργούν στο Πακιστάν

WikiLeaks: Ινδία – 43 στρατόπεδα τρομοκρατών λειτουργούν στο Πακιστάν

Η Ινδία έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι 43 στρατόπεδα ενόπλων εξακολουθούν να υπάρχουν στο Πακιστάν βάσει τηλεγραφήματος που ήρθε στην δημοσιότητα από το WikiLeaks Συγκεκριμένα, 22 από αυτά βρίσκονται στο ινδικό Κασμίρ κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και δεν έχουν γίνει αρκετές κινήσεις για το κλείσιμο αυτών.

Η αναφορά αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν τον περασμένο Ιούνιο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζιμ Τζόουνς και ο ινδός υπουργός Αμυνας Α.Κ. Αντονι. Παρόν ήταν και ο αρχηγός του ινδικού γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Ντιπάκ Καπούρ, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις διάφορες εφόδους που έχουν πραγματοποιήσει ορισμένα από τα στρατόπεδα λειτούργησαν ξανά.

Ο Καπούρ πρόσθεσε ότι η Ινδία έχει βελτιώσει την κατάσταση στα σύνορα και το 15% με 20% αυτών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα τα καταφέρνουν. «Εάν εμείς μπορούμε να τους πιάνουμε γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο πακιστανικός στρατός;», διερωτήθηκε.

Τέλος, έγινε συζήτηση για το Αφγανιστάν, όπου η Ινδία έχει συμφέροντα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια διεθνής επιχείρηση, γιατί «η Ινδία δεν μπορεί να φανταστεί ούτε για μια στιγμή ότι οι ταλιμπάν θα καταλάβουν τη γείτονα χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.