Η αντιπυραυλική άμυνα…. «μαγνήτης» πρακτόρων!

Η αντιπυραυλική άμυνα…. «μαγνήτης» πρακτόρων!

Το αμερικανικό σχέδιο για τη δημιουργία συστήματος αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη είχε μία περίεργη παρενέργεια!

Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Τσεχία αποτελεί πλέον «πόλο έλξης» για τους ξένους πράκτορες, παρότι που οι ΗΠΑ δεν έχουν θέσει ακόμη σε εφαρμογή το σχέδιο κατασκευής ραντάρ στην περιοχή Brdy. Τα δημοσιεύματα βασίζονται στις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού της Τσεχίας Andor Sandor, ο οποίος δήλωσε ότι τα αμερικανικά σχέδια προκαλούν το ενδιαφέρον της Ρωσίας, των δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και των κρατών, τα οποία θα βρεθούν στο βεληνεκές του αμερικανικού ραντάρ. Σύμφωνα με τον Sandor, εκτός από τους «επίσημους» πράκτορες που επιχειρούν στην Τσεχία με διπλωματική κάλυψη, υπάρχουν και «ανεπίσημοι», οι οποίοι αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα προσποιούμενοι ότι είναι επιχειρηματίες, φοιτητές και δημοσιογράφοι, και ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.