ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δραστηριότητες των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών

Σε συνεδρίαση της αρμόδιας για θέματα ασφαλείας επιτροπής της αλβανικής βουλής, αναφέρθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δραστηριότητα των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Bahri Shaqiri, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας (SHISH), παρουσίασε -σε  κεκλεισμένων των θυρών ομιλία του-  ενώπιον της αρμόδιας για θέματα ασφαλείας επιτροπής της αλβανικής Βουλής, αναλυτική έκθεση απολογισμού για το έργο της SHISH, επί θητείας του, παρέχοντας λεπτομερή στοιχεία. Ο Shaqiri αξιολόγησε ως θετική εξέλιξη το ύψος των κονδυλίων που διέθεσε η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού του 2008 για την υπηρεσία.  Επισήμανε, ωστόσο, ότι για την καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας απαιτείται η επιπλέον χρηματοδότησή της με το ποσό των 500.000.000 νέων λέκ. Το ποσό αυτό, που θεωρείται απαραίτητο, θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών δαπανών που προκύπτουν από την ανάθεση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στην υπηρεσία, από την αύξηση του αριθμού των «συνεργατών» της καθώς και από την ανάγκη επαγγελματικής τους εκπαίδευσης. Τόνισε ότι η SHISH, εκτός των προκλήσεων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σταθερότητα στην περιοχή –όπου, κατά τον ίδιο, οι απειλές από σερβικούς κύκλους είναι σοβαρότερες- οφείλει ν’ αντιμετωπίσει και το φαινόμενο της εγκληματικότητας, μέσα στη χώρα. Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς, η υπηρεσία παρακολουθεί, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, υφυπουργούς, αλλά και ανώτατα κρατικά στελέχη, έχοντας μάλιστα σημειώσει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές που συμμετείχαν στην επιτροπή αξιολόγησαν θετικά το έργο της Υπηρεσίας, ενώ συμφώνησαν με το αίτημα του Shaqiri σ’ ότι αφορά την επιπλέον χρηματοδότηση της SHISH, ώστε ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της. Σημειώνεται ότι η SHISH, συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.