Σε τροχιά ισραηλινός δορυφόρος από την Ινδία

Σε τροχιά ισραηλινός δορυφόρος από την Ινδία

Η Ινδία τοποθέτησε σήμερα με επιτυχία σε τροχιά έναν νέο Ισραηλινό

Η Ινδία τοποθέτησε σήμερα με επιτυχία σε τροχιά έναν νέο Ισραηλινό κατασκοπευτικό δορυφόρο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της διαστημικής υπηρεσίας της Ινδίας, η δε εκτόξευση πραγματοποιήθηκε υπό απόλυτη μυστικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO), η εκτόξευση του νέου δορυφόρου Tecsar πραγματοποιήθηκε στις 9:15 τοπική ώρα με ινδικής κατασκευής πύραυλο φορέα από τον διαστημικό σταθμό Σριχαρικότα στη Νότια Ινδία.

Ο δορυφόρος, ο οποίος ζυγίζει μόλις 300 κιλά, ο οποίος ενίοτε αναφέρεται ως Polaris, οδηγήθηκε στην προκαθορισμένη τροχιά του 20 λεπτά αργότερα.

Την διεκπεραίωση της εκτόξευσης ανέλαβε η εταιρεία Antrix Corporation, ο εμπορικός φορέας του ISRO. H συγκεκριμένη εκτόξευση όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Σριντχάρα Μούρτχι, είναι η δεύτερη επιτυχημένη της.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία MBT Space, που είναι θυγατρική εταιρεία της Israeli Aerospace industries.

Διαθέτει όπως φαίνεται και από την ονομασία του ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR-Synthetic Apperture Radar) έχοντας έτσι την δυνατότητα να παρέχει εικόνα ακόμα και μέσα από σύννεφα, καθώς και να λαμβάνει εικόνες του εδάφους με κάθε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Ο δορυφόρος Tecsar σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες αναφορές είναι ο πλέον προηγμένος ισραηλινός δορυφόρος, και η εκτόξευσή του αναμένεται να «εκτοξεύσει» τις ισραηλινές ικανότητες τηλεπισκόπησης.

Το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να εκτοξεύσει τον συγκεκριμένο πύραυλο από ινδικό έδαφος πριν τρία χρόνια. Ο λόγος που επιλέχθηκε η Ινδία είναι διότι το ίδιο το Ισραήλ δεν διαθέτει έναν πύραυλο φορέα αρκετά ισχυρό για να τοποθετεί φορτία όπως δορυφόρους σε τροχιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.