ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συγχώνευση με ερωτήματα

Συγχώνευση με ερωτήματα

Η ελληνική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Civitas ανακοίνωσε την συγχώνευσή της με την Global Tanitim, «την μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Τουρκίας» όπως αναφέρει σχετικό δελτίο πληροφοριών…

Η ελληνική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Civitas ανακοίνωσε την συγχώνευσή της με την Global Tanitim, «την μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Τουρκίας» όπως αναφέρει σχετικό δελτίο πληροφοριών και συνεχίζει:

«Στόχος των δυο εταιρειών είναι η από κοινού ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τις παρευξείνιες χώρες. Με την κίνηση αυτή δημιουργείται η μεγαλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ, 120 εξειδικευμένα στελέχη, και περισσότερους από πενήντα πολυεθνικές και τοπικούς πελάτες.»

Η παραπάνω είδηση δεν θα είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν η Civitas, δεν είχε ενεργό εμπλοκή με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, κατά το παρελθόν-αρμόδια πηγή του ΥΠΕΘΑ τόνισε με σαφήνεια στο www.defencenet.gr ότι «επί υπουργείας Μεϊμαράκη η Civitas δεν ενεπλάκη σε κανενός είδους συνεργασία με το υπουργείο».

Πάντως, η Civitas όπως αναφέρει σχετικά και η ιστοσελίδα της είχε αναλάβει λογαριασμούς επικοινωνίας σε διάφορα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης, και της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μεγάλων οίκων του εξωτερικού που είναι προμηθευτές αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα (Siemens, Raytheon κ.α.), των ναυπηγείων Σκαραμαγκά όπου ναυπηγούνται υποβρύχια και φρεγάτες του Π.Ν. Επίσης με την τράπεζα ABN AMRO η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Royal Bank of Scotland και η τελευταία έχει ενδιαφερθεί να προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι η τουρκική Global Tanitim όπως αναφέρει και η ίδια στην ιστοσελίδα της, έχει και αυτή εμπλοκή σε αμυντικά προγράμματα της Τουρκίας και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ενώ πληροφορίες του www.defencenet.gr αναφέρουν ότι «έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες» και εν γένει με το «τουρκικό βαθύ κράτος».

Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται και «η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους μεταξύ άλλων και στην Κύπρο», όπου η Civitas έχει ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία, και μάλιστα έχοντας αναλάβει την επικοινωνιακή εκστρατεία ενός εκ των υποψηφίων προέδρων. Σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επικοινωνιακή πολιτική που θα ανακύψει από το ελληνοτουρκικό think tank στην Κύπρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.