ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραηλινός κατασκοπευτικός δορυφόρος για την Τουρκία;

Ισραηλινός κατασκοπευτικός δορυφόρος για την Τουρκία;

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Έχουντ Μπάρακ αναμένεται να προωθήσει την…

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Έχουντ Μπάρακ αναμένεται να προωθήσει την πώληση ενός ισραηλινού κτασκοπευτικού δορυφόρου Ofek στην Τουρκία κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα καθώς και άλλες διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες, σύμφωνα με ισραηλινές κυβερνητικές πηγές.

Ο Μπάρακ ο οποίος όπως έχουμε αναφέρει ήδη βρίσκεται στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη θα προτρέψει τους οικοδεσπότες του να προμηθευθούν τον δορυφόρο Ofek ο οποίος κατασκευάζεται από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI) και αποτιμάται περίπου στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αφού οι σχετικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια ενός τέτοιου δορυφόρου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά η επίσκεψη του Μπάρακ αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Από την άλλη, διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα περιγράφουν τους δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών ως «πολύ καλές» και επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της Τουρκίας για προγράμματα παροχής πληροφοριών, μεταξύ αυτών και την προμήθεια του δορυφόρου, ο οποίος αναμένεται να εκτοξεύσει τις δυνατότητες επιτήρησης στο βόρειο Ιράκ (σ.σ. και όχι μόνο, θα προσθέταμε) προκειμένου να καταγράφονται ευκολότερα οι κινήσεις των ανταρτών του ΡΚΚ.

Το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα στην Μέση Ανατολή που έχει κατασκευάσει και εκτοξεύσει τους δικούς του δορυφόρους. Ο πρώτος Ofek τοποθετήθηκε σε τροχιά το 1988, ενώ πέρυσι τοποθετήθηκε και ο Ofek-7.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.