ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος με ρωσική συνδρομή

Γερμανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος με ρωσική συνδρομή

Η Ρωσία θα αναλάβει την τοποθέτηση σε τροχιά του γερμανικού κατασκοπευτικού δορυφόρου…

Η Ρωσία θα αναλάβει την τοποθέτηση σε τροχιά του γερμανικού κατασκοπευτικού δορυφόρου SARLupe από το διαστημικό κέντρο Plesetsk στη βόρεια Ρωσία στις 25 Μαρτίου.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος είναι σχεδιασμένος ώστε να παράσχει φωτογραφίες της επιφάνειας της Γης υψηλής ανάλυσης για λογαριασμό ανώτατων ΝΑΤΟϊκών διοικητών.

Η ακρίβειά ανάλυσής του είναι μικρότερη του ενός μέτρου, ενώ μπορεί να παράσχει φωτογραφίες και τη νύχτα και εν μέσω πυκνών νεφώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι προηγούμενοι 3 δορυφόροι της ίδιας κατηγορίας τοποθετήθηκαν σε τροχιά με ρωσικούς πυραύλους κατά το διάστημα 2006-2007, με βάση συμβόλαιο που είχε υπογραφτεί το 2003 μεταξύ της ρωσικής Rosoboronexport και της γερμανικής Cosmos International Satellitenstart Gmbh.

Ένας ακόμα δορυφόρος SAR-Lupe προβλέπεται να τοποθετηθεί σε τροχιά το 2009. Για την τοποθέτηση χρησιμοποιείται πύραυλος Cosmos 3M, υγρών καυσίμων δυο σταδίων, που μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 410 επιτυχείς εκτοξεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.