ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καθηλωμένα τα δυο τρίτα των βρετανικών Nimrod

Καθηλωμένα τα δυο τρίτα των βρετανικών Nimrod

Τα δυο τρίτα των βρετανικών αεροσκαφών επιτήρησης Nimrod βρίσκονται καθηλωμένα στο…

Τα δυο τρίτα των βρετανικών αεροσκαφών επιτήρησης Nimrod βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος μη κατάλληλα για πτήσεις, όπως παραδέχτηκε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Τα Nimrods είναι όλα σε υπηρεσία πάνω από 35 χρόνια αλλά παραμένουν σε ενεργό υπηρεσία λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στην επιλογή του αεροσκάφους που θα τα αντικαταστήσει.

Ωστόσο, παρά την ηλικία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην διεξαγωγή των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν παρέχοντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 15 Nimrod στην αεροπορική βάση Κίνλος στην Σκωτία, ωστόσο, μόλις τα 5 από αυτά κρίθηκαν κατάλληλα και ασφαλή για ανάληψη αποστολών.

Πρόσφατα μάλιστα, ένα Nimrod συνετρίβη στο Αφγανιστάν παρασύροντας στον θάνατο και τα 14 μέλη του πληρώματός του. Η συντριβή όπως αποδείχτηκε οφειλόταν σε διαρροή καυσίμου που εναφλέχθηκε, πράγμα που έχει συμβεί επανειλημμένα (η διαρροή).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.