ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοριοί τελευταίας τεχνολογίας στα χέρια επιχειρηματιών

Κοριοί τελευταίας τεχνολογίας στα χέρια επιχειρηματιών

Η δυνατότητα υποκλοπής συνομιλιών κινητής
τηλεφωνίας έχει σπάσει πλέον τα στεγανά των κρατικών μυστικών υπηρεσιών
ούσα διαθέσιμη ακόμα και σε ιδιώτες που έχουν την δυνατότητα να
πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα.

Η δυνατότητα υποκλοπής συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας έχει σπάσει πλέον τα στεγανά των κρατικών μυστικών υπηρεσιών ούσα διαθέσιμη ακόμα και σε ιδιώτες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές της ΕΥΠ, έχει διαπιστωθεί ασυνήθιστη ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, αλλά δεν έχει δοθεί εξουσιοδότηση για περαιτέρω έρευνες. 

Στο άρθρο, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Κοριοί τελευταίας τεχνολογίας στα χέρια επιχειρηματιών

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό Τρίγωνο των Βερμούδων στη λεωφόρο Κηφισίας! Ένα μυστηριώδες φαινόμενο νέκρωσης ηλεκτρονικών συστημάτων από κινητά τηλεφώνα μέχρι abs αυτοκινήτων στο ύψος της ανισόπεδης διάβασης στα Σίδερα Χαλανδρίου τράβηξε την προσοχή της ΕΥΠ.

Η έρευνα που έκαναν πράκτορες της απλώς επιβεβαίωσε αυτό που μήνες τώρα υποψιάζονταν, αλλά για να μην τρελαθούμε, κάθε νοήμων άνθρωπος σε αυτήν την χώρα γνωρίζει ή τουλάχιστον υποψιάζεται εδώ και πολλά χρόνια: η υπηρεσία της Κατεχάκη δεν είναι η μόνη που μπορεί να παρακολουθεί τηλέφωνα με συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Και κάποιοι άλλοι έχουν και από ό,τι όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, την εφαρμόζουν.

Ανώτερα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και αρμόδιες διευθύνσεις πληροφοριών των Γενικών Επιτελείων του Πενταγώνου, είχαν εδώ και ένα περίπου χρόνο πληροφορίες σχετικές με τις δυνατότητες υποκλοπών κινητών τηλεφώνων από τουλάχιστον τρεις «μεγάλους» επιχειρηματικούς ομίλους! Σύμφωνα με πηγές της ΕΥΠ, και του υπουργείου Άμυνας, «η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων είναι ενημερωμένη για τις δυνατότητες υποκλοπών από ιδιώτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εντολή αντιμετώπισης της απειλής»!

Το θέμα είναι ότι, αν πράγματι υπάρχει τέτοια τεχνολογία στα χέρια ιδιωτών, αυτό σημαίνει ότι καμία τηλεφωνική συνδιάλεξη οποιουδήποτε από εμάς αλλά και κυβερνητικού στελέχους ή ακόμη και του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να χαρκατηριστεί ασφαλής.

Ουσιαστικές έρευνες για τον εντοπισμό του δεν έχουν καν αρχίσει, αφού δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από ψηλά, πιθανότατα επειδή φοβούνται πού- και κυρίως σε ποιους- θα οδηγήσουν αυτές οι έρευνες!

Για αυτή τη μέθοδοι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «κάποτε μόνο οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι είχαν τέτοιες δυνατότητες. Τώρα μπορεί να τις έχει όποιος έχει τα λεφτά για να τις πληρώσεις.»

Όσο κι αν μοιάζουν απίστευτα τρομακτικά όλα αυτά, όσοι γνωρίζουν σπεύδουν να επισημάνουν ότι «είναι πέρα για πέρα αληθινά. Απλώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπακούοντας στις οδηγίες των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση υπόπτων -σύμφωνα βέβαια με τους Αμερικάνους- ανέπτυξαν λογισμικό «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα όσων έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευθούν αυτήν την τεχνολογία.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και από ό,τι φαίνεται, στο παιχνίδι των υποκλοπών δεν έχουμε να φοβηθούμε μόνο τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και -πόσους και ποιους άραγε;- μεγαλοεπιχειρηματίες….»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.