ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταδικάστηκε ο Κινέζος «Ρόζενμπεργκ»

Καταδικάστηκε ο Κινέζος «Ρόζενμπεργκ»

Μια εντυπωσιακή υπόθεση δημοσιοποιήθηκε σήμερα όσον αφορά τον Αμερικανοκινεζικό ανταγωνισμό στο διάστημα ειδικά μετά τις τελευταίες κινεζικές προόδους και επιτυχίες στο συγκεκριμένο πεδίο.

Μια εντυπωσιακή υπόθεση δημοσιοποιήθηκε σήμερα όσον αφορά τον Αμερικανοκινεζικό ανταγωνισμό στο διάστημα ειδικά μετά τις τελευταίες κινεζικές προόδους και επιτυχίες στο συγκεκριμένο πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα η Κίνα κατηγορείται από τις ΗΠΑ πως υπέκλεψε πληροφορίες αμερικανικής  στρατιωτικής διαστημικής τεχνολογίας μέσω ενός Κινέζου φυσικού ο οποίος δούλευε στις ΗΠΑ.

Το Πεκίνο ανταπάντησε πως οι κατηγορίες αυτές είναι υστερόβουλες και πλαστές οι οποίες δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου ο κινεζικής καταγωγής φυσικός Shu Quan-Sheng κρίθηκε ένοχος για παράνομη εξαγωγή στρατιωτικής διαστημικής τεχνολογίας στην Κίνα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε πως παρέδωσε στο Πεκίνο σχέδια κατασκευής και ανάπτυξης συστημάτων παροχής καυσίμου για εκτοξευόμενα οχήματα μεταξύ των ετών 2003-2007.

Ο Κινέζος φυσικός φέρεται ακόμη να ομολόγησε πως τον Δεκέμβριο το 2003  παρέδωσε ένα συγκεκριμένο διαβαθμισμένο στρατιωτικό έγγραφο το οποίο παρουσίαζε με λεπτομέρειες τα σχέδια κατασκευής δεξαμενών υγροποιημένου υδρογόνου οι οποίες κρίνονται σημαντικές ως προς την απόκτηση δυνατότητας εκτόξευσης οχημάτων στο διάστημα.      

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση εστιάζεται πως οι ΗΠΑ ουσιαστικά ισχυρίζονται πως η επανδρωμένη πτήση στο διάστημα της Κίνας ήταν ένα προϊόν … υποκλοπής αμερικανικής τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Shu κατηγορείται πως με την βοήθειά του η Κίνα κατάφερε να αναπτύξει την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να πραγματοποιήσει επανδρωμένες διαστημικές αποστολές καθώς και την μελλοντική πτήση στο φεγγάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο πόλεμος των εντυπώσεων συνεχίζεται …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.