ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Περίεργες δολοφονίες Τσετσένων πρώην οπλαρχηγών στην Κωνσταντινούπολη

Περίεργες δολοφονίες Τσετσένων πρώην οπλαρχηγών στην Κωνσταντινούπολη

Ο Islam Canibekov, πρώην διοικητής ενόπλων τσετσενικών τμημάτων, δολοφονήθηκε στην συνοικία Umraniye της Κωνσταντινούπολης.

Ο Islam Canibekov, πρώην διοικητής ενόπλων τσετσενικών τμημάτων, δολοφονήθηκε στην συνοικία Umraniye της Κωνσταντινούπολης.

Πριν λίγους μήνες, τον Σεπτέμβριο, ένας άλλος Τσετσένος οπλαρχηγός είχε δολοφονηθεί στην πόλη.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του ο 38χρονος Canibekov δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες, ενώ έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ασφαλείας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε εξοπλισμό της KGB και ειδικότερα στα μικρά όπλα τύπου SP3 και SP4 τα οποία και είναι αθόρυβα.

 Η αστυνομία ισχυρίζεται πως και στον φόνο του τσετσένου που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο, Gazhi Edilsultanov, είχε χρησιμοποιηθεί ίδιο όπλο με το ίδιο διαμέτρημα των 7,62χιλ.

Ο Canibekov βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία 6 χρόνια, στην συγκεκριμένη συνοικία ζούσε τα τελευταία 2 ενώ δραστηριοποιούταν στην βιομηχανία κατασκευής παπλωμάτων. 

Η «επαγγελματική» εκτέλεση και των δύο πρώην διοικητών των τσετσένων ανταρτών καθώς και η χρησιμοποίηση «εξειδικευμένων» για την περίσταση οπλισμού οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον πρόκειται για ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών χωρίς όμως για την ώρα να μπορεί να εντοπιστεί ο πιθανός δράστης (Ρώσοι, Τσετσένοι, ίσως μαφία από κάποια παράνομη δραστηριότητα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως στην Τουρκία διαβιεί μία μεγάλη κοινότητα τσετσένων μίας και η Άγκυρα στα πλαίσια των Παν-Τουρκικών/Τουρανικών και Νέο-Οθωμανικών της ιδεολογημάτων υποστήριξε τον αγώνα των Τσετσένων επισύροντας την μήνη της Μόσχας ουκ ολίγες φορές ειδικά την δεκαετία του 90.   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.