ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εντυπωσιακός απολογισμός για τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας

Στα εντυπωσιακά πεπραγμένα της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) για το 2008 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Alexaner Bortnikov κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η συνέντευξη τύπου παρατίθεται προς τους εκπροσώπους των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ετήσια βάση, και επέχει τη θέση ενός δημόσιου ετήσιου απολογισμού. Σύμφωνα με τον Bortnikov κατά τη διάρκεια του 2008, η FSB αποκάλυψε τη δράση περίπου 150 “κατασκόπων”. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν και ένα δίκυο που λειτουργούσε προς όφελος της Γεωργίας. Ανάμεσα στους 150 «κατσκόπους» περιλαμβάνονται 48 στελέχη, άτομα ξένης υπηκοότητας, ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 101 Ρώσων υπηκόων που δρούσαν ως πράκτορες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών. Εξ αυτών έξι στελέχη και τρεις πράκτορες συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω, ενώ άλλα εννέα άτομα ξένης υπηκοότητας απελάθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ειδικότερα σε ότι αφορά το «γεωργιανό» δίκτυο αυτό περιλάμβανε έναν Γεωργιανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών της Γεωργίας και πέντε Ρώσους υπηκόους, στους οποίους και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εσχάτη προδοσία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.