ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ανταλλαγή Κατασκόπων» Ελλάδας-Τουρκίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ανταλλαγή Κατασκόπων» Ελλάδας-Τουρκίας

Σύμφωνα με πληροφορίες  η απελευθέρωση των τριών Τούρκων «τουριστών» που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Σούδα πιθανότατα σχετίζεται με την αντίστοιχη απελευθέρωση από την πλευρά των τουρκικών αρχών δύο Ελλήνων αξιωματικών της ΕΥΠ οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την ΜΙΤ τον Απρίλιο του 2005.

 Οι αποκλειστικές πληροφορίες του απόρρητου δελτίου Global Information System που εκδίδεται από την International Strategic Studies Association (ISSA) με έδρα την Ουάσινγκτον, θα δημοσιευθούν στην Defense and Foreign Affairs Special Analysis Review της 31ής Μαΐου 2006. Οι Έλληνες είχαν συλληφθεί έξω από τη Σμύρνη κατά την εκτέλεση επιχείρησης για τον εντοπισμό της βάσης εκτόξευσης των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης (Unmanned Combat Aerial Vehicles/ UCAVs) τύπου Harpy, ισραηλινής κατασκευής, τα οποία είχαν αγοραστεί από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) με σκοπό την εξουδετέρωση των αντιαεροπορικών συστημάτων της Ελλάδος σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Οι τρεις Τούρκοι «τουρίστες» σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν στην πραγματικότητα μέλη της ημι-κρατικής υπηρεσίας TÜBITAK η οποία και συμβουλεύει την τουρκική κυβέρνηση σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας και συγκεκριμένα το Ανώτατο Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας που συνδέεται άμεσα με το τουρκικό ΓΕΕΘΑ. Στο φωτογραφικό φιλμ που κατασχέθηκε εμφανίζονται φωτογραφίες της πόλης των Χανίων και της στρατιωτικής βάσης της Σούδας. Οι τρεις υπάλληλοι της TÜBITAK ήταν διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ και τις προηγούμενες 10 ημέρες εκτελούσαν έργα στην αμερικανική βάση της Σούδας που σχετιζόταν με την εγκατάσταση κρυπτογραφικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Nottingham και στη ρωσική φρεγάτα RFS Pitliviy, τα οποία και συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησης “Active Endeavour”.

 

Στο περιοδικό “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” που κυκλοφορεί υπάρχει μόνιμη στήλη 4-6 σελίδων αφιερωμένη σε θέματα μυστικών υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.