ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Περίεργη δολοφονία του αρχηγού της Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν

Περίεργη δολοφονία του αρχηγού της Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν

Σήμερα το πρωί δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο αρχηγός της Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, Rail Rzayev.

Σήμερα το πρωί δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο αρχηγός της Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, Rail Rzayev.

Η επίθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας δολοφονίας για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ή ενός «υπογείου πολέμου» εξουσίας και μυστικών υπηρεσιών.

Ο, 63 ετών, αρχηγός της Αεροπορίας άφησε την τελευταία του πνοή έξω από την οικία του στο Μπακού ενώ έφευγε για να πάει στο γραφείο του. Ο δολοφόνος χτύπησε με επαγγελματικό τρόπο αφού πυροβόλησε το θύμα μία φορά στο κεφάλι και εξαφανίστηκε.

Ο Rzayev, ανέλαβε την διοίκηση της Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν το 1992, εν μέσω της σύγκρουσης με την Αρμενία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και το 2004 έλαβε τον βαθμό του Στρατηγού.

Η δολοφονία του σηματοδοτεί και την πρώτη απώλεια ενός τόσο υψηλόβαθμου στρατιωτικού του Αζερμπαϊτζάν από την δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα.

Εκτιμάται πως η όλη ιστορία μπορεί και να έχει σχέση με την όλη διαδικασία επαναπροσέγγισης ή όχι του Μπακού με το Ερεβάν όσον αφορά την διαδικασία λύσεως του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που αποτελεί και μία «θρυαλλίδα» έτοιμη πάντα να εκραγεί εμπλέκοντας στην σύγκρουση εκτός των δύο αντιμαχόμενων πλευρών την Ρωσία και την Τουρκία επίσης.

Tμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.