Ο Τούρκος χάκερ που επιτέθηκε στο ΑΠΕ αποκαλύπτει: «Έχουμε πρόσβαση σε αρχεία του ελληνικού ΥΠΕΞ» (βίντεο)

Ο Τούρκος χάκερ που επιτέθηκε στο ΑΠΕ αποκαλύπτει: «Έχουμε πρόσβαση σε αρχεία του ελληνικού ΥΠΕΞ» (βίντεο)

Ενα μέλος της ομάδας χάκερ που επιτέθηκε στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και σε άλλες ιστοσελίδες κρατικών οργανώσεων, μέλος των Αkincilar εξηγεί μέσα από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Κarakoy τους λόγους της επίθεσης.

Στην πραγματικότητα όλη η επικοινωνία για να κανονιστεί η συνάντηση έγινε με κάποια e-mail καθώς ήθελαν να μιλήσουν, όπως είπαν, για να εξηγήσουν τις θέσεις τους.

Ο Βουρλ , περίπου 35 ετών είναι από τα πιο έμπειρα μέλη της ομάδας όπως λέει και εργάζεται στην πραγματικότητα σε εταιρεία λογισμικού. Mαζί με άλλους φίλους του μας αναφέρει πως στόχος του είναι να προστατέψει την Τουρκία και να διατηρήσει την εθνική υπερηφάνεια της χώρας, όπως λέει.

Οι Τούρκοι δεν διστάζουν να απειλήσουν ακόμη και με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίσθηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Η συνέντευξη έγινε σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους χάκερ που αυτοαποκαλούνται “Πολεμιστές του Διαδικτύου”, να ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι “οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO” – τους οκτώ εκζητούμενους ως πραξικοπηματίες, αξιωματικούς. Οι χάκερ ισχυρίσθηκαν ότι μπορούν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία από το υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι μετά το χακάρισμα της ιστοσελίδας του ΑΠΕ, η ίδια ομάδα προχώρησε σε άλλες τέσσερις παραβιάσεις ιστοσελίδων- αυτής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου, δύο εταιρειών και μιας εφημερίδας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι χάκερ “μπορούν να κατεβάσουν” σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα “από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές”. Μάλιστα, απάντησαν ότι η ομάδα τους αριθμεί “χιλιάδες μέλη”.

Οι χάκερ, 35άρηδες στην πλειονότητά τους, όπως επισήμανε ο Μ.Κωστίδης εστίασαν στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που εκζητούνται από την Τουρκία ως πραξικοπηματίες.

Μάλιστα, οι ίδιοι έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να δώσουν τη συνέντευξη, ενώ παράλληλα με τον οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού, κινηματογραφούσαν και εκείνοι τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο.

Η συζήτηση:

«Eξηγήστε μου ποιοι είστε εσείς. Διότι συζητηθήκατε πολύ στην Ελλάδα. Τελευταία επιτιμηθήκατε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αν θυμάμαι καλά. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Θέλω να σας πω για την ομάδα μας. Είμαστε οι cyber warrior Akincilar. Eίμαστε η μόνη αμυντική ομάδα του κυβερνοχώρου. Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα και πραγματοποιούμε τις επιθέσεις μας. Στόχος μας είναι επίσης να εκπαιδεύσουμε αρκετούς νέους που να αγαπάνε τη θρησκεία, την πατρίδα και να την προστατεύουν με τον τρόπο αυτό.

Tί σας έκανε η Ελλάδα; Γιατί επιτεθήκατε; Τελευταία που κάνατε επίθεση; Ποιους στοχεύετε;

Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος , δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες.

Πόσα άτομα είστε;

Tο γκρούπ μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα. Με την ονομασία cyber warrior. Όμως η ομάδα hack είναι η Akincilar. Aυτοί είμαστε περίπου 15 άτομα.

Mπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ο εγκέφαλος των cyber warrior.

Θα συνεχίσετε; Aυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν;

Θα συνεχίσουμε ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για την FETO.

Aν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες.

Eίναι εύκολο κανείς να μπει μέσα;

Yπάρχουν πολλές μεθοδοι.

Ηταν δύσκολο;

Όχι ιδιαίτερα . Εξαρτάται από τις γνώσεις σας στους υπολογιστές από τον τρόπο λειτουργούν οι ιστοσελίδες και να ξέρεις τον τρόπο που λειτουργούν στην πίσω πλευρά. Δεν δυσκολευόμαστε να κάνουμε επιθέσεις, καθώς έχουμε την εμπειρία. Έχουμε επιτεθεί στο παρελθόν σε χώρες που έχουν ενοχλήσει την χώρα μας και έχουν απειλήσει την εθνική μας ενότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.