Οικογένεια Τσαλικίδη: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε»

Οικογένεια Τσαλικίδη: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε»

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η οικογένεια Τσαλικίδη μετά την είδηση ότι ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση για τον θάνατο του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.

Η οικογένεια νιώθει δικαίωση για τον άνθρωπό της που κατηγορήθηκε ότι έβαλε μόνος του τέλος στην ζωή του.

Δεκατρία χρόνια μετά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή και το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι ο χαμός του 39χρονου άνδρα – είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005- δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία, πράγμα που είχαν υποστηρίξει απο την πρώτη κιόλας στιγμή τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη, ξεκινώντας μάλιστα πολυετή δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Γνωρίζοντας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τον Κώστα Τσαλικίδη, την στάση του απέναντι στη ζωή, τον χαρακτήρα του, αμφισβήτησαν μια σειρά στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο και όπως είχαν υποστηρίξει μέσω των δικηγόρων τους, δεν έδεναν μεταξύ τους ώστε να αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος τους είχε δώσει τέλος στη ζωή του.

Πρόκειται για στοιχεία που υποτίθεται ότι συνηγορούσαν στο ενδεχόμενο πως το αγαπημένο τους πρόσωπο είχε αυτοκτονήσει, πιθανόν από πιέσεις που δεχόταν λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

”Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την λέξη δικαίωση, σε τέτοιες περιπτώσεις η δικαίωση είναι μια μακριά πορεία. Βέβαια ο,τιδήποτε θετικό υπάρχει σε αυτό το δρόμο για να βρει κάποιος την αλήθεια είναι καλοδεχούμενο” ανέφερε αποκλειστικά σε ιστοσελίδα ο Παναγιώτης Τσαλικίδης.

Στο ερώτημα, τι τους έκανε να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια με τόσο πάθος ότι ο αδελφός του δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε, ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, απάντησε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η στάση ζωής του αδερφού μου, ο χαρακτήρας του, όσο και τα γεγονότα αυτά καθ αυτά δεν οδηγούσαν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας”,
Ο Παναγιώτης Τσαλικίδης ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του πορίσματος, ωσότου προχωρήσει η οικογένεια μέσω του δικηγόρου τους σε επίσημες ανακοινώσεις.
“Επειδή δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα, μόλις τα μάθαμε και εμείς, θέλω πρώτα να διαβάσω πως έχει διατυπωθεί και τι έχει διατυπωθεί. Υπολογίζω ότι απο Δευτέρα θα έχουμε το πόρισμα και θα προχωρήσουμε σε σχετικές ανακοινώσεις” συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.