Υπόθεση Σκριπάλ: «Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή εγκληματικό» για τους υπόπτους λέει ο Πούτιν

Υπόθεση Σκριπάλ: «Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή εγκληματικό» για τους υπόπτους λέει ο Πούτιν

O Πούτιν ξεκαθάρισε ότι οι δύο «ύποπτοι» για την επίθεση στον Σκριπάλ, δεν εργάζονται σε καμία ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, μιλώντας σε ένα οικονομικό συνέδριο στη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία απήγγειλε ερήμην κατηγορίες εις βάρος δύο φερόμενων ως πρακτόρων της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην κατασκόπου και του παιδιού του. Το Λονδίνο εμμένει στον ισχυρισμό του ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από την ρωσική κυβέρνηση, ένας ισχυρισμός που το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τους βρήκαμε. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή εγκληματικό σε σχέση με το παρελθόν τους, σας διαβεβαιώ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ερωτηθείς από τον συντονιστή της συζήτησης εάν οι άνδρες είναι μέλη του ρωσικού στρατού, ο Πούτιν απάντησε ότι είναι «πολίτες» και τους κάλεσε να λάβουν δημόσια θέση.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς, αν μας ακούν σήμερα: Τους προτείνω να πάνε σε κάποιο ΜΜΕ και να μιλήσουν δημόσια για τους εαυτούς τους».

Μετά τη δηλητηρίαση των Σριπάλ στις 4 Μαρτίου, η Βρετανία και περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες απέλασαν συνολικά 150 Ρώσους πράκτοτες, που εργάζονταν υπό διπλωματική κάλυψη. Η Ρωσία πέρασε σύντομα στην αντεπίθεση, με ανάλογο αριθμό απελάσεων απεσταλμένων των συγκεκριμένων χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι οι χημικές επιθέσεις στην Βρετανία, που προκάλεσαν πρόσφατα τον θάνατο μίας γυναίκας και έφεραν στο χείλος του θανάτου τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Σκριπάλ και της κόρης του, πραγματοποιήθηκαν από αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, έχοντας λάβει προηγουμένωw έγκριση από «ανώτερα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.