Πολυετή κάθειρξη σε Ρώσο γιατί έδωσε απόρρτητες πληροφορίες για τα Su-35 και Su-57 στη Mossad

Πολυετή κάθειρξη σε Ρώσο γιατί έδωσε απόρρτητες πληροφορίες για τα Su-35 και Su-57 στη Mossad

Εκπρόσωπος δικηγορικού γραφείου στη Ρωσία ανέφερε τις λεπτομέρειες υπόθεσης εργαζομένου στην αμυντική βιομηχανία στην πόλη Χαμπάροβσκ, της Ρωσίας του Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία κρατικών μυστικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Ρώσος αποκάλυψε μυστικά στοιχεία για τα αεροσκάφη Su-35 και Su-57, τα οποία μέσω αυτού τα πήρε πράκτορας της Mossad.

Πριν από ένα χρόνο έγινε γνωστό ότι συνεργάτης μιας από τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια κάθειρξης σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για αρπαγή πληροφοριακού υλικού, που αποτελούσε κρατικό μυστικό, και την μεταφορά του σε ξένο, όπως μεταδίδει το TASS.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι λόγος γίνεται για τον Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος έκανε προδικαστική συμφωνία, και η υπόθεση εξετάστηκε σε ειδική διαδικασία χωρίς εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων.

Η ίδια ανέφερε ότι ο Ντμίτριεφ ανάρτησε στο σάιτ airforce.ru 230 σχόλια, σχετικά με αεροσκάφη, κατασκευασμένα στο KiAAZ (Komsomolskyi na Amure aviatsioni zavod Y.Gagarina).

Σε τρία από τα 230 οι πληροφορίες περιείχαν κρατικά μυστικά. Στην ετυμηγορία αναφέρονται αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες θεωρήθηκαν εμπιστευτικές, και οι οποίες ακόμη υπάρχουν στο φόρουμ.

Ως κρατικό μυστικό θεωρείται για παράδειγμα, η πληροφορία για την εξαγωγή αεροσκαφών Su-35 και Su-57 στην Κίνα κατά τα έτη 2016-2020, η ανάρτηση περιέχει το ελάχιστο των πληροφοριών: τον αριθμό του κάθε αεροσκάφους, την ποσότητά τους και την χώρα, που πρόκειται να σταλούν».

O Ντμίτριεφ παρέδωσε μυστικές πληροφορίες στον 68χρονο πρώην Ρώσο πιλότο Μιχαήλ Τσάιγκερ, που τώρα ζει στο Ισραήλ.

Ο καταδικασθείς παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ήταν πράκτορας της Mossad. Η έρευνα απέδειξε ότι η Mossad χρησιμοποιεί τη διεύθυνση του Τσάιγκερ, μεταδίδει το «Interfax».

«Συνειδητοποιώντας ότι η Mossad δεν επρόκειτο να πληρώσει, ο Ντμίτριεφ δημοσίευσε κάποιες μυστικές πληροφορίες στο φόρουμ, ελπίζοντας να βρει νέους αγοραστές από ξένους πράκτορες», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.