Έκθεση ΜΙ6: «Οι μισοί Ρώσοι που ζουν στη Βρετανία δεν είναι κατάσκοποι»

Έκθεση ΜΙ6: «Οι μισοί Ρώσοι που ζουν στη Βρετανία δεν είναι κατάσκοποι»

Οι μισοί Ρώσοι απόδημοι που διαμένουν στο Λονδίνο δεν είναι πληροφοριοδότες υποστηρίζει μια ομάδα προβληματισμού σε μια έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα και τα συμπεράσματα της οποίας υιοθέτησε ο πρώην επικεφαλής της MI6.

Η έκθεση αναφέρει ότι έως και οι μισοί από τους εκτιμώμενους 150.000 Ρώσους απόδημους που ζουν στο Λονδίνο δεν είναι πληροφοριοδότες της Μόσχας.

Από την άλλη η έκθεση υποστηρίζει ότι οι υπόλοιποι μισοί είναι κατάσκοποι.

Έτσι τονίζεται ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σχεδόν 52 φορές στο μέγεθος των βρετανικών.

«Ενώ οι δολοφονίες και οι απόπειρες δολοφονιών τραβούν τους προβολείς της δημοσιότητας, αυτές είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου», προειδοποιεί η έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ρωσία εμπλέκεται σε όλες τις μορφές δραστηριοτήτων που συνδέονται με ενεργά μέτρα…όπως κατασκοπεία. Και το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ανεπαρκές να τις αντιμετωπίσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.