ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γάλλος κατάσκοπος βρέθηκε νεκρός μετά από απόπειρα δολοφονίας Κογκολέζου στρατηγού

Γάλλος κατάσκοπος βρέθηκε νεκρός μετά από απόπειρα δολοφονίας Κογκολέζου στρατηγού

Γάλλος κατάσκοπος έπεσε νεκρός από πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης για της δολοφονία του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Κογκό.

Πρόκειται για τον Daniel Forestier, το πτώμα του οποίου ανασύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τις αρχές σε χώρο πάρκινγκ αυτοκινήτων στην απομακρυσμένη πόλη Ballaison των ελβετικών Άλπεων κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Ο 57χρονος δέχθηκε πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος και οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι πίσω από την δολοφονία του κρύβονται επαγγελματίες εκτελεστές.

Τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν πως ο Forestier είχε αποσυρθεί από πράκτορας της DGSE, μυστική υπηρεσία της Γαλλίας αντίστοιχη της βρετανικής ΜΙ6.

Ο ίδιος βρισκόταν υπό έρευνα από τις αρχές ως ύποπτος για τη συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό την δολοφονία του Ferdinand Mbahou, ένα εξορισμένο στρατηγό και πολέμιο της κυβέρνησης του Κογκό.

Μιλώντας στην κάμερα του Εuronews, ο δικηγόρος του, Cedric Hussoud, δήλωσε πως ο πελάτης του «αμφισβητεί σθεναρά» τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών και για συμμετοχή σε εγκληματική συνωμοσία.

Αυτή η υπόθεση ωστόσο οδήγησε στην εικασία ότι πίσω από την δολοφονία του κρύβεται προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης από το θύμα, με τον θάνατό του να λειτουργεί ως αντίποινο.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η δολοφονία του δεν έφερε καμία σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση Mbahou», δήλωσε ανώνυμη πηγή στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά ανώνυμος ερευνητής της Le Parisien συνδέει το περιστατικό με «παράλληλες δραστηριότητες στην Ρωσία και την Ασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.