Σεργκέι Σκριπάλ: Σταθερή η κατάστασή του -Η κόρη του τηλεφώνησε σε συγγενείς τους

Σεργκέι Σκριπάλ: Σταθερή η κατάστασή του -Η κόρη του τηλεφώνησε σε συγγενείς τους

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος είχε δηλητηριασθεί τον Μάρτιο του 2018 στην βρετανική πόλη Σόλσμπερι με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, αλλά βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο TASS η Βικτόρια Σκριπάλ, ξαδέρφη της Γιούλιας Σκριπάλ (κόρης του Σεργκεί Σκριπάλ), αλλά και από την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο τους, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Moskofski Komsomolets», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πως εξασφάλισε το περιεχόμενο της συνομιλίας, ενώ το μόνο που επισημαίνεται είναι η συνομιλία έγινε στις 21 Νοέμβριου.

Η κόρη του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια Σκριπάλ, τηλεφώνησε στην ξαδέρφη της Βικτόρια Σκριπάλ στο Γιαροσλάβλ και την ενημέρωσε ότι ο πατέρας της ζει στη Βρετανία και αισθάνεται καλά, παρότι εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε τραχειοτομή. Αυτό ανέφερε με δήλωση της στο πρακτορείο TASS η Βικτόρια Σκριπάλ

«Συνομίλησα με τη Γιούλια, μου τηλεφώνησε στα τέλη Νοεμβρίου. Η Γιούλια βρίσκεται στη Βρετανία, είναι καλά, αλλά λίγο επιδεινώθηκε η όραση της. Στον Σεργκέι Βικτόροβιτς (Σκριπάλ) έχει τοποθετηθεί σωλήνας τραχειοστομίας και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Δεν ζουν μαζί, αλλά χωριστά και μερικές φορές συναντώνται», ανέφερε η ξαδέρφη της Γιούλια Σκριπάλ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σκριπάλ: Βρίσκεται σε κάποια κρατική μονάδα στην Αγγλία

Η Γιούλια είπε επίσης στη Βικτόρια ότι ο Σεργκέι Σκριπάλ προσπαθεί να αθλείται και γενικά είναι καλά. «Βρίσκεται σε κάποια κρατική μονάδα στην Αγγλία. Στη Νέα Ζηλανδία δεν πήγαν, αλλά παραμένουν στην Αγγλία, εκεί μένουν» προσέθεσε η Βικτόρια. Σύμφωνα με την ίδια η Γιούλια Σκριπάλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, μελλοντικά να έρθει με τον πατέρα της στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Moskofski Komsomolets», η Γιούλια Σκριπάλ τηλεφώνησε στην ξαδέρφη της με παράκληση του πατέρα της, ο οποίος ήθελε να μάθει από συγγενικά του πρόσωπα για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του η οποία είναι 93 ετών.

Σύμφωνα με τα λεχθέντα της κόρης του κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχε με την ξαδέρφη της, ο Σεργκέι Σκριπάλ δεν μπορεί να μιλάει για πολύ ώρα στο τηλέφωνο καθώς οι γιατροί του έχουν τοποθετήσει σωλήνα τραχειοστομίας, τον οποίο ‘καθαρίζουν’ κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή ζει χωριστά από τον πατέρα της, αλλά ελπίζει ότι την πρωτοχρονιά θα συναντηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει η Γιούλια Σκριπάλ σύμφωνα με το περιεχόμενο της απομαγνητοφωνημένης τηλεφωνικής συνομιλίας, τη μεγαλύτερη βλάβη από το Novichok έχει υποστεί ο ρινοφάρυγγας του πατέρα της και δεν γνωρίζει αν θα αποκατασταθεί η βλάβη, ούτε οι γιατροί μπορούν να κάνουν μια πρόβλεψη καθώς όπως λέει «τετοιά δηλητηρίαση δεν είχε υποστεί κανείς στο παρελθόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.