ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για την κατασκοπεία με τους δύο μουσουλμάνους της Θράκης

Σε πλήρη εξέλιξη  οι έρευνες των Αρχών για την κατασκοπεία με τους δύο μουσουλμάνους της Θράκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες μουσουλμάνους, που συνελήφθησαν στη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται πως από τους δύο κατηγορούμενους ο ένας είναι γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, μουσουλμάνος με καταγωγή από την Ροδόπη και ένας ναυτικός, μάγειρας σε δρομολόγια πλοίου από τη Ρόδο, επίσης Έλληνας μουσουλμάνος από τη Ροδόπη.

Εναντίον των δύο κατηγορουμένων, σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατασκοπεία από κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας στην Ρόδο σε συνεργασία με την ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναυτικός ήταν από παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από τον περασμένο Αύγουστο και σε αυτό διάστημα διαπιστώθηκε ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Καστελόριζο, ενώ παράλληλα προσπαθούσε με τρόπο να αποσπά πληροφορίες από στρατιωτικούς που μετέφερε το πλοίο.

Σύμφωνα με το Open, ο 35χρονος είχε στρατολογήσει τον 56χρονο μάγειρα, για να του δίνει πληροφορίες οτιδήποτε στρατιωτικής φύσεως έπεφτε στην αντίληψή του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ραντεβού των δύο ανδρών γίνονταν στη Ρόδο, ενώ ο 56χρονος έστελνε πληροφορίες και φωτογραφίες στον 35χρονο με το κινητό του τηλέφωνο. Οι Αρχές ερευνούν και την εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του γραμματέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spuntik, στο σπίτι του γραμματέα ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ένας φορητός υπολογιστής
-τρία κινητά τηλέφωνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση και ανάκτηση όλων των δεδομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.