Ινδός τρομοκράτης συνελήφθη μετά την άφιξη του από την Κύπρο

Ινδός τρομοκράτης συνελήφθη μετά την άφιξη του από την Κύπρο

Ένας Ινδός τρομοκράτης με το επώνυμο Nijjar που ήταν καταζητούμενος για σοβαρότατη υπόθεση τρομοκρατίας στο κρατίδιο Punjab, συνελήφθη από τις ινδικές μυστικές υπηρεσίες στο Ν. Δελχί , με τις κατηγορίες για σχέσεις με ακραίους Ισλαμιστές τρομοκράτες και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν και άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Το όνομα του Nijjar εμφανίστηκε σε σοβαρότατη υπόθεση προμήθειας όπλων που καταχωρήθηκε σε ινδικό αστυνομικό τμήμα το 2018 με την αποτυχία δράσης μιας ισλαμικής οργάνωσης.

Η ινδική υπηρεσία πληροφοριών (NIA) έχοντας πληροφορίες πιθανόν και από την Κύπρο, ανέμενε κατά την άφιξή του από την μεγαλόνησο, τον Χαλιστάνι Γκουρντέπ Σινγκ Νιτζάρ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος στο κρατίδιο Πουντζάμπ με την κατηγορία προμήθειας όπλων για τρομοκρατία στην περιοχή Φατχάρχ Σαχχ.

Η ινδική αστυνομία πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος τρομοκράτης r είναι ένα από τα βασικά μέλη που εμπλέκονται στην διάδοση προπαγάνδας εναντίον της χώρας μεταξύ της νεολαίας των Σιχ, τους οποίους καθοδηγεί να συμμετάσχουν απόσχισης της επαρχίας Khalistan.

Αξιωματούχοι των ινδικών μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζονται ότι ο Nijjar χρησιμοποιούσε πολλούς λογαριασμούς και σελίδες κοινωνικών μέσων, ενώ συμμετείχε ενεργά σε δραστηριότητες κατά της Ινδίας από την Κύπρο.

Οι Ινδοί ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένος τρομοκράτης είχε σχέσεις με τους αξιωματούχους του Πακιστάν που χειρίζονται το θέμα της επαρχίας Khalistan.

Υπενθυμίζουμε ότι Ινδία και Κύπρος αποφάσισαν την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών, ανέφερε το ινδικό υπουργείο εξωτερικών, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουμε τον πέμπτο γύρο διαβουλεύσεων μεταξύ Ινδίας και Κύπρου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι χειριστές που εδρεύουν στην Τουρκία, με την προφανή υποστήριξη της κυβέρνησης της Άγκυρας, διευκολύνουν ομάδες Ινδών τρομοκρατών να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς προβλέπουν τη χρήση τρομοκρατικών ομάδων με έδρα το Πακιστάν, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε επιθετικά σχέδια κατά της Ινδίας με σκοπό να ενισχύσουν τη δημοτικότητά του Τούρκου προέδρου στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.