Η Γερμανία φοβάται επίθεση από χάκερς στα νοσοκομεία της χώρας

Η Γερμανία φοβάται επίθεση από χάκερς στα νοσοκομεία της χώρας

Για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων σε νοσοκομεία της Γερμανίας προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (BSI) της χώρας Άρνε Σένμπομ, μετά και τα επεισόδια που έγιναν σε ΗΠΑ και Ιρλανδία.

«Υπάρχει μεγάλη απειλή για τα νοσοκομεία» είπε ο Σένμπομ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit. Χάκερς άλλωστε είχαν στοχοποιήσει γερμανικά νοσοκομεία και στο παρελθόν. Ο Σένμπομ συμφώνησε με άλλον έναν ειδικό της BSI, τον Ντιρκ Χέγκερ, ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια άλλων κρίσιμων υποδομών, όπως για παράδειγμα των μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Η BSI ανέπτυξε μια σειρά κανόνων για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια των νοσοκομείων,όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή.

Στις 14 Μαΐου ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας (HSE) ανακοίνωσε ότι το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του δέχτηκε επίθεση από χάκερ οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιρλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τέτοιες επιθέσεις σε υποδομές, με πιο πρόσφατη εκείνη στο δίκτυο της εταιρείας μεταφοράς καυσίμων Colonial Pipelines.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.