ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το… βιολί του ο Ερντογάν με απειλές κατά της Συρίας

Το… βιολί του ο Ερντογάν με απειλές κατά της Συρίας

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Ρεϊχανλί στα τουρκο- συριακά σύνορα όπου έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματιστήκαν. Από το Βερολίνο όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μέχρι την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών την οποία θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο η Ε.Ε όσο και οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στα νότια της Τουρκίας και αναμένουν τις αποφάσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε την Κυριακή πως η χώρα του δεν πρόκειται να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη γειτονική Συρία παρά τη φονική επίθεση την οποία οι τουρκικές υπηρεσίες αλλά και η αντιπολίτευση της Συρίας αποδίδουν στο καθεστώς της Δαμασκού. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως όσοι στοχεύουν την Τουρκία θα κληθούν να λογοδοτήσουν αργά ή γρήγορα καθώς η Τουρκία θα απαντήσει την κατάλληλη στιγμή.

Η διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στα νότια της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα 46 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, άλλοι 140 να τραυματιστούν ενώ καταστράφηκαν 735 επιχειρήσεις και 120 οικίες.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Δαμασκό βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο έπειτα από την πλήρη και ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας προς την αντιπολίτευση της Συρίας. Περίπου 300.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα ανάμεσά τους και πολλοί αξιωματικοί του στρατού που αντιτίθενται στον Μπασάρ αλ Άσαντ. Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία κατηγόρησε και πάλι το καθεστώς στη Συρία για ¨εθνοκάθαρση” και για χρήση χημικών όπλων. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Χουριέτ” στο νοσοκομείο της πόλης Ρεϊχανλί, όπου έγινε η διπλή βομβιστική επίθεση, λειτουργεί μονάδα που ερευνά την πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς της Δαμασκού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τη Συρία.

Την ίδια στιγμή στο Βερολίνο, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα με το τέλος της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογράμμισε ότι έχει έλθει ο καιρός, η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.