ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Τούρκοι δέρνουν & σκοτώνουν τις γυναίκες τους!

Οι Τούρκοι δέρνουν & σκοτώνουν τις γυναίκες τους!

“Ενδοοικογενειακή βία” είναι ο πολιτικά ορθός χαρακτηρισμός. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση της Τουρκίας γυναίκες δολοφονούνται από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, σε ρυθμούς το λιγότερο ανησυχητικούς. Από το 2009 μέχρι και σήμερα 726 γυναίκες δολοφονήθηκαν.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας Φατμά Σαχίν ανακοίνωσε πως την περίοδο 2009-2012 σκοτώθηκαν 666 γυναίκες από τους άνδρες τους ή τις οικογένειες τους.

Η εφημερίδα Vatan προσέθεσε και τις δολοφονίες του 2013 με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών αυτών να φτάνει τις 726.

Τελευταίο ειδεχθές περιστατικό, το χθεσινό στο Βουτζά της Σμύρνης, όπου η 26χρονη Σιμπέλ δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Της έσπασε το κεφάλι με πέτρες επειδή η κοπέλα ζήτησε να χωρίσουν. Η Σιμπέλ είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας λόγω βίαιης συμπεριφοράς του συντρόφου της.

Το υπουργείο Εσωτερικών, λοιπόν, κατέγραψε το 2009 171 δολοφονίες, το 2010 177, το 2011 163 ενώ το 2012 155 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.

Η Τουρκάλα υπουργός μάλιστα δεν δίστασε να αναφέρει ότι πολλές από τις περιπτώσεις των θυμάτων είχαν αποταθεί στην αστυνομία για προστασία. Οι δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο, αργούν να εκδοθούν, κι όταν οι δικαστές αποφασίσουν να στείλουν αστυνομικούς για προστασία, είναι δυστυχώς πολύ αργά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.