ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν το 2009

Τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν το 2009

Ανακοινώθηκε ή τελική λίστα των συμβολαίων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε η Τουρκία για το έτος 2009. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η γείτονα χώρα αντιμετωπίζει και αυτή σημαντικά οικονομικά προβλήματα, παρόλα αυτά το Υπουργείο Άμυνας της χώρας συνέχισε ακάθεκτα και για αυτή τη χρονιά την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας.  Πιο συγκεκριμένα η αξία των συμβολαίων που υπεγράφησαν ανέρχονται στα 3284,5 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τα παρακάτω προγράμματα.

Ανακοινώθηκε ή τελική λίστα των συμβολαίων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε η Τουρκία για το έτος 2009. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η γείτονα χώρα αντιμετωπίζει και αυτή σημαντικά οικονομικά προβλήματα παρόλα αυτά το Υπουργείο Άμυνας της χώρας συνέχισε ακάθεκτα και για αυτή τη χρονιά την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας.  Πιο συγκεκριμένα η αξία των συμβολαίων που υπεγράφησαν ανέρχονται στα 3284,5 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τα παρακάτω προγράμματα.

Αγορά 2.720 στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων κατηγοριών από τις τουρκικές εταιρείες  BMC και Otokar συνολικής αξίας 333 εκατ ευρώ.

Αγορά κατασκοπευτικού δορυφόρου (Gokturk Ι) από την ιταλική εταιρεία Telespazio συνολικής αξίας 270 εκατ. ευρώ.

Αγορά και εγχώρια ναυπήγηση 6 υποβρυχίων Type 214 T AIP από τη γερμανική εταιρεία HDW συνολικής αξίας 2 δις ευρώ.

Εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16,  συνολικής αξίας 135 εκατ ευρώ.

Τέσσερις εξομοιωτές πτήσης για αεροσκάφη F-16 στην τουρκική εταιρεία Hevelsan συνολικής αξίας 135 εκατ. ευρώ.

Αγορά 36 γεφυρών Leguan από την γερμανική εταιρεία Rheinmettal συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Ναυπήγηση στα τουρκικά ναυπηγεία  ADIK/Furtrans 8 αποβατικών πλοίων τύπου LCT συνολικού κόστους 94,5 εκατ.  ευρώ.

Αγορά 30 ατρακτιδίων στόχευσης Sniper ATP και 30 ατρακτίδια ναυτιλίας Lantirn για τα αεροσκάφη F-16, συνολικού κόστους 82 εκατ. ευρώ.

Συμβόλαιο αξίας 86 εκατ. ευρώ στην τουρκική εταιρεία Aselsan για την ανάπυξη του Συστήματος Διαχείρησης Μάχης (Milgem SYS) της κορβέτας Milgem.  

Αγορά  8 ραντάρ Smart-S Mk2 3D από την τουρκική εταιρεία Aselsan και την εταιρεία Thales συνολικού κόστους 49 εκατ. ευρώ για τις 4 φρεγάτες κλάσης FFG-7 (κατά πάσα πιθανότητα στα σκάφη που θα εξοπλιστούν με τους Mk-41 VLS)  και τις 4 φρεγάτες Yavuz (MEKO 200 TN I)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.