ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κενό ηγεσίας στις τουρκικές Ε.Δ.

Κενό ηγεσίας στις τουρκικές Ε.Δ.

Οι Τούρκοι μειώνουν τα χρόνια παραμονής στο βαθμό από συνταγματάρχη και πάνω προκειμένου να καλύψουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν από τις φυλακίσεις στρατιωτικών για την υπόθεση «Εργκένεκον».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vatan» τα χρόνια για την προαγωγή στο βαθμό του στρατηγού, ναυάρχου και πτεράρχου μειώνονται από τα τέσσερα στα τρία, ενώ η διάρκεια αναμονής για προαγωγή στο βαθμό του ταξίαρχου μειώνεται από τα πέντε στα τέσσερα χρόνια.  

Τα τελευταία δύο χρόνια για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκένεκον» έχουν φυλακιστεί περισσότεροι από 240 εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, εκ των οποίων οι 34 ήταν στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι. Μεταξύ αυτών και αρχηγοί Γενικών Επιτελείων.  

    

Ο Ερντογάν με τις δύο αυτές υποθέσεις κατάφερε να ελέγξει σε ένα μεγάλο βαθμό τις Ένοπλες Δυνάμεις, τοποθετώντας στην ηγεσία πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Έτσι δεν θα μπορούν από την ελληνική κυβέρνηση να πούν πώς οι προκλήσεις στο Αιγαίο προκαλούνται λόγο της κόντρας μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και στρατιωτικών του βαθέως κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.