ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

12 συλλήψεις για τρομοκρατία στην Τουρκία

12 συλλήψεις για τρομοκρατία στην Τουρκία

Το κυνήγι της τρομοκρατίας συνεχίζεται στην Τουρκία. Εφόδους  πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε σπίτια,  στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στις νότιες επαρχίες  της Μερσίνας, των Αδάνων και του Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης  των Αδάνων, Huseyin Avni Cos.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 12 άτομα με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που δρα σε όλη τη χώρα, είπε ο επαρχιακός κυβερνήτης την Πέμπτη.

Ο Cos είπε ότι οι άγνωστες χημικές ύλες που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιδρομών εστάλησαν για έρευνα. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι βρέθηκε μια μικρή ποσότητα Σαρίν που παραλύει τα νεύρα και χρησιμοποιείται σε βιολογικό πόλεμο.

Έξι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι έξι κρατούνται για περαιτέρω ανάκριση. Δεν ανέφερε πια οργάνωση είχε γίνει στόχος των αστυνομικών επιδρομών.

Νωρίτερα, αρκετές τουρκικές εφημερίδες είχαν αναφέρει ότι 12 άνθρωποι από την οργάνωση «Jabhat al-Nusra» φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση στο εσωτερικό της Τουρκίας και είχαν στην κατοχή τους 2 κιλά (4,5 λίβρες) Σαρίν και είχαν τεθεί υπό κράτηση στα Άδανα.

Οι αστυνομικές επιδρομές, σαφώς, τονίζουν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μπορεί να μετακινηθεί σε γειτονικά κράτη, μόνο που αργά το σκέφτηκαν αυτό στη Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.