Μαρτυρίες Ελλήνων της Πόλης για τα γεγονότα (vid)

Μαρτυρίες Ελλήνων της Πόλης για τα γεγονότα (vid)

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα, κατά την διάρκεια της οποίας θα φανεί εάν η κρίση στην γειτονική χώρα βαίνει προς εκτόνωση ή θα υπάρξει συνέχεια στις ογκώδεις διαδηλώσεις και κατ’ επέκταση στα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης τελειώνουν τα αποθέματα των χημικών στην αστυνομία της Πόλης, καθώς τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγινε πολύ μεγάλη χρήση κατά των διαδηλωτών.

“Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση το περίμενε. Οι άνθρωποι επαναστατούν για να εμποδίσουν μια σειρά από απαγορεύσεις που επιβάλει μια κυβέρνηση που δεν μας καταλαβαίνει”, είπε από την πλευρά του ένας Έλληνας φοιτητής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Παρά την ευφορία που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ορισμένοι διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτή η “νίκη” θα έχει και απτά αποτελέσματα, για το αν θα σωθεί τελικά το πάρκο που στάθηκε η αφορμή για την κινητοποίηση.

“Η ατμόσφαιρα εδώ είναι πολύ χαρούμενη. Η αστυνομία επιτέλους αποσύρθηκε“, είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μπερκ Σεντούρκ. “Όμως, παρά το τεράστιο πλήθος που μαζεύτηκε εδώ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει και, αν το κάνει, θα μπορούσε να καταστρέψει ακόμη και το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ, εδώ από πίσω. Ας είμαστε λοιπόν συγκρατημένοι”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.