ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Στημένο από το Στρατό το σκηνικό στην Τουρκία” – “Στόχος είναι ο ελληνικός ενεργειακός πλούτος”!

“Στημένο από το Στρατό το σκηνικό στην Τουρκία” – “Στόχος είναι ο ελληνικός ενεργειακός πλούτος”!

Αυτό που τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να σχολιάσουν, αποτελεί αντικείμενο ρεπορτάζ στην άλλη άκρη της Γης, στην Ωκεανία, όπου υποστηρίζεται ότι τα επεισόδια στην Τουρκία έχουν στηθεί από τον τον τουρκικό Στρατό, τουτέστιν τους Πασάδες, με απώτερο στόχο, την έναρξη πολεμικής συγκρούσεως με την Ελλάδα, προς αρπαγή του ενεργειακού της πλούτου.

Απίστευτο το ρεπορτάζ του αυστραλέζικου καναλιού, αναλύει με εκπληκτικό τρόπο τα γεγονότα στη Τουρκία

 “Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος”, απάντησε ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι, απεσταλμένος του ABC Australia στη Κων/πολη, σε ερώτηση της Αλισον Μαδερς, κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του σταθμού! Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Κοβάλσκι έχει ως εξής:

“Απο πολλά μέτρα μακρυά μυρίζει οτι το σκηνικό που λάμβάνει χώρα απο προχτές το βράδυ, μυρίζει προβοκάτσια του Στρατού προς τη κυβέρνηση Ερτογάν! Πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αναφέρουν οτι οι λόγοι που έχει στηθεί αυτό το σκηνικό, είναι να αναγκάσουν σε παραίτηση τη κυβέρνηση οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν έτσι να επανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, να αναδείξουν δικούς τους ανθρώπους στα κυβερνητικά πόστα και να βρούν την αφορμή που επιθυμούν, ούτως ώστε να επιτεθούν άμεσα και γρήγορα στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν το στάτους στο Αιγαίο και να ελέγξουν τον ενεργειακό της πλούτο!

Είναι γνωστό οτι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας απο τον ισλαμιστή Ερτογάν. Τον θεωρούν άμεσα υπέυθυνο για την απώλεια του ελέγχου της χώρας και παραβάτη της παρακαταθήκης του Κεμάλ Ατατούρκ, που θέτει ως εγγυητή τον Στρατό για το πολίτευμα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική. Είναι επίσης γνωστό σε όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας, οτι ο Ρετζέπ Ερντογάν ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον εαυτό του ως πρώτο Σουλτάνο μετά τον Αμντουλ Χαμίτ πριν 100 χρόνια και έπρεπε να βάλει το άκρως διεφθαρμένο πλέον Στρατό στην άκρη για να εκλπηρώσει το όραμά του.

Ομως, οι στρατιωτικοί τον περιμένουν στη γωνία κυριολεκτικά, έχοντας, όπως λένε σχετικές πηγές, το δικαίωμα ακόμη και της πραξικοπηματικής ανατροπής του, για να επαναφέρουν το προηγούμενο πολιτικό στάτους. Δηλαδή τη περίφημη “Θεματοφυλακή” του Στρατού, έναντι του “απαγορευμένου” ισλαμισμού απο τον Πατέρα των Τούρκων”!

Δηλαδή οι Αυστραλοί που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Τουρκία, κατάλαβαν το γεωπολιτικό σκηνικό της περιοχής. Ο ενεργειακός πλούτος της χώρας ειναι πλέον γνωστός παντού, κάτι που εξηγεί στο απολυτο, γιατί η Ελλάδα αλυσοδέθηκε στο Μνημόνιο.

Όπως ήδη σας είχαμε αναφέρει στο defencenet.gr αιματηρή εξέγερση για “δύο δέντρα”, σε 48 πόλεις ταυτοχρόνως, σε μια χώρα που φημίζεται για την βίαιη αστυνομία της, δεν γίνεται…δημιουργείται.

Ο Ερντογάν έχει μαζέψει πολλούς εχθρούς.

Εσωτερικά τον Στρατό, ο οποίος δεν μπορεί να αποδεχθεί την υποβάθμισή του, μετά από τόσα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας.

Εξωτερικά όμως οι εχθροί του Ερντογάν είναι πολλοί περισσότεροι, και συγκαταλέγονται στους λεγόμενους “συμμάχους”.

Οι πρώτοι που έσπευσαν να τον “αδειάσουν” μετά την αιματηρή καταστολή με νεκρούς, και τραυματίες, ήταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Οι οποίες σαφώς και προτιμούν το παλαιότερο κοσμικό καθεστώς του Στρατού με το οποίο συννενοούνταν σε λογικοφανείς βάσεις, παρά έναν πανίσχυρο με δυνατή προσωπικότητα ηγέτη, που οδηγεί την Τουρκία με σιδερένια πυγμή, με όραμα την επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι σύμμαχοί του ποτέ δεν θέλησαν να δουν την Τουρκία τόσο ισχυρή. Τους είναι χρήσιμη για τους σχεδιασμούς τους, αλλά μέχρι εκεί.

Σημαντικός παράγοντας ήταν και η υποχρέωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να ζητήσει συγγνώμη για τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά, με τους νεκρούς Τούρκους ακτιβιστές. Αυτό δεν ξεχνιέται από κάποια κέντρα εξουσίας, καταγράφεται, και εισπράτεται όταν έρθει η ώρα.

Είναι φανερό ότι πίσω από την “εξέγερση” αυτή (μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν ψηφίζεται σχεδόν από το 50% του τουρκικού λαού), κρύβονται πολύ περισσότερα από ένα απλό πάρκο, ή από μια απαγόρευση αγοράς μπίρας από τα περίπτερα.Πρόκειρται περίσχεδιασμών αλλαγής πολιτικής, που περιλαμβάνουν και την δική μας χώρα. Ας έχουν γνώση οι Φύλακες (ελπίζουμε ότι έχουν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.