Ο Ερντογάν εκτός πραγματικότητας

Ο Ερντογάν εκτός πραγματικότητας

Σε καθημερινές αποκαλύψεις αναφορικά με τη νοοτροπία του προβαίνει χωρίς να το επιθυμεί, λόγω παρορμητισμού και έλλειψης συναίσθησης του τι γίνεται, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, εκπλήσσοντας την υφήλιο με όσα αναφέρει, βοηθώντας την όμως να αντιληφθεί, ότι αντί για «μεταρρυθμιστής» είναι ένας ακόμα δικτάτορας φασίζουσας νοοτροπίας, επικίνδυνος για τους συμμάχους του, αλλά και για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Πρώτο «κρούσμα» είναι το ότι έβαλε την υπηρεσία πληροφοριών, τη ΜΙΤ, να διερευνήσει το αν και κατά πόσον οι διαδηλώσεις εναντίον του είναι προϊόν υποκίνησης από «ξένες δυνάμεις». Οπότε, ας ετοιμαστούμε για να ακούσουμε ότι οι ελληνικές και οι συριακές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από τα «σενάρια αποσταθεροποίησης» της μεγάλης «Δημοκρατίας» που τον έχει εκλέξει πρωθυπουργό, έκανε όμως το σφάλμα να τον αμφισβητήσει… Προφανώς θα γίνουν αναφορές και σε προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα που θα διώξει τις επενδύσεις από τη χώρα και θα υπονομεύσει το «οικονομικό θαύμα» που έχει πετύχει.

Στο μεταξύ νέες ταραχές και βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών ουσιών – δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος και τα πρακτορεία ειδήσεων μιλούν για 300-500 συλλήψεις. Την ίδια στιγμή ανακύπτει διαφωνία ανάμεσα στον μετριοπαθή πρόεδρο Γκιουλ και τον εξτρεμιστή πρωθυπουργό, ο οποίος δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του», χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η συριακή κυβέρνηση του Άσαντ «τσαλάκωσε» διεθνώς το προφίλ του, απευθύνοντάς του ακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε αυτός για τον Σύρο ηγέτη, καλώντας τον να παραιτηθεί. Μάλιστα, το πλήρες ρεζίλεμα ήρθε όταν εξέδωσανταξιδιωτική οδηγία οι Σύροι πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία!

Ο Γκιουλ που αντελήφθη το ατόπημα και τις δυνητικές συνέπειες είπε ο άνθρωπος «μήνυμα ελήφθη». Εκ διαμέτρου αντίθετη η στάση του Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε με θρασύτητα σε δημοσιογράφο που είχε το «θράσος» να τον ρωτήσει εάν έλαβε το μήνυμα των διαδηλωτών. Αντί να βρει να πει κάτι που να οδηγεί σε αποκλιμάκωση, απάντησε με επίθεση στο δημοσιογράφο, ζητώντας του να του αναφέρει ποιο είναι αυτό το μήνυμα και προβαίνοντας σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλώντας τα ΜΑΣΤΙΓΑ!!!

Αυτό που θα δήλωνε δηλαδή κάθε… δικτάτορας που σέβεται τον εαυτό του και το… αλάθητο που εκ Θεού θεωρεί ότι απολαμβάνει. Για να κάνουμε όμως τις συγκρίσεις, τέτοια κουβέντα δεν έχει τολμήσει να εκστομίσει κανένα δεσποτικό καθεστώς, παρότι λαμβάνονται μέτρα ελέγχου της ροής της πληροφόρησης από ανεξάρτητες πηγές. Ο Ερντογάν και το έκανε και το διακήρυξε, έχοντας εξοργίσει και προβληματίσει τους πάντες.

Παρεμπιπτόντως, αυτή η ψυχοσύνθεση του Τούρκου ηγέτη θα πρέπει να την προσέξει και να την αναλύσει προσεκτικά η Αθήνα, αφού έχει να αντιμετωπίσει έναν ηγέτη ανεξέλεγκτο εκτός από υπερφίαλο, ο οποίος πιστεύει ότι είναι απεσταλμένος επί της γης με αποστολή να επαναφέρει την ηθική τάξη. Συνταγή δηλαδή ξεσπάσματος πολεμικής σύγκρουσης σε περίπτωση κρίσης…

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν έφυγε για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία

Πηγή:  Defencepoint.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.