ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Eπιχείρηση κατενασμού στην Τουρκία: “Συγγνώμη” στους διαδηλωτές από την τουρκική κυβέρνηση

Eπιχείρηση κατενασμού στην Τουρκία: “Συγγνώμη” στους διαδηλωτές από την τουρκική κυβέρνηση

Αλλάζει η γραμμή του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, και τώρα προσπαθεί να “μαλακώσει” τους διαδηλωτές ζητώντας τους συγγνώμη για το…ξύλο των προηγούμενων ημερών

Να κατευνάσει τους δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε ολόκληρη την Τουρκία επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντζ, απολογούμενος για την αστυνομική καταστολή των πρώτων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταξίμ την περασμένη Παρασκευή.

«Η υπερβολική χρήση βίας από το πρώτο επεισόδιο ενάντια σε εκείνους οι οποίοι επεδείκνυαν ευαισθησία για το περιβάλλον ήταν λάθος και άδικη. Ζητώ συγγνώμη από αυτούς τους πολίτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο κ. Αρίντζ.

«Δε νομίζω ωστόσο ότι οφείλουμε κάποια συγγνώμη σε όσους έχουν προκαλέσει φθορές στους δρόμους και προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους ανθρώπους την ελευθερία», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του κ. Αρίντζ, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της απουσίας του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική για διακρατικές επαφές από τη Δευτέρα, έρχονται φαινομενικά σε μερική αντίθεση με την αρχική γραμμή του τούρκου πρωθυπουργού περί «εξτρεμιστών και βάνδαλων» διαδηλωτών.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα συναντηθεί με μερικούς εκ των διοργανωτών της αρχικής διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη γύρω από το ζήτημα της πλατείας Ταξίμ, η οποία και αποτέλεσε το έναυσμα για την εκδήλωση πρωτοφανούς λαϊκής οργής κατά του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος.

Οι βιτρίνες καλύφθηκαν την Τρίτη στην μεγαλύτερη λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταξίμ, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα την διέσχιζαν.

Οδοφράγματα έχουν στηθεί σε περιφερειακές οδούς οι οποίες οδηγούν στην πλατεία, ενώ η μυρωδιά των δακρυγόνων πλανάται παντού στον αέρα του κέντρου της τουρκικής μεγαλούπολης.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο Αρίντζ μόνος του προέβει σε αυτές τις δηλώσεις, περισσότερο μοιάζει να τις ήθελε ο Ερντογάν αλλά δεν μπορούσε να τις πει ο ίδιος, καθ’οτι θα έκαναν κακό στο ηγετικό προφίλ του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.