“Έπεσαν μερικά δακρυγόνα παραπάνω, ε και;”!

“Έπεσαν μερικά δακρυγόνα παραπάνω, ε και;”!

Σήμερα το βράδι επιστρέφει ο Τούρκος πρωθυπουργός από την περιοδεία του και φρόντισε αμέσως να ταράξει τα “νερά”

Με αφορμή τη σύλληψη επτά ξένων διαδηλωτών από την τουρκική αστυνομία -μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης- ο κ. Ερντογάν είπε: «Εξαίρω τους διαδηλωτές που κινούνται με περιβαλλοντολογική ευαισθησία, αλλά όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν επιτεθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα. Πρόκειται για τους ίδιους. Προκαλούν ζημιές σε αθώους πολίτες και σε περιουσίες».

Συνεχίζοντας ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για «κατάχρηση των αιτημάτων των πολιτών που έχουν οικολογικές ευαισθησίες» και είπε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές «προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης».

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε έμμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών, τα οποία γνωστοποιήθηκαν χτες στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να διοικηθεί το κράτος με μια λογική παίρνω κάτι και δίνω κάτι».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγνώμη που ζήτησε χθες ο κ. Αρίντς για την αστυνομική βία της πρώτης μέρας των διαδηλώσεων, ο κ. Ερντογάν είπε ότι «εάν το θέμα αφορά την υπερβολική χρήση δακρυγόνων, έχουμε ήδη εκφράσει τη λύπη μας. Αλλά δεν υπάρχει στον κόσμο καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων χωρών, που να μη γίνεται χρήση δακρυγόνων».

Ο κ. Ερντογάν είπε επίσης ότι «δεν μπορείτε να διαδηλώνετε όπου θέλετε» και τόνισε: «Είμαστε εναντίον της επιβολής της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε και την επιβολή της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας».

«Είμαστε το κόμμα που πήρε την ψήφο 21,5 εκατομμυρίων πολιτών και είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κλεισίματος, αλλά ποτέ δεν βγάλαμε στους δρόμους την κομματική μας βάση. Αγωνιστήκαμε δημοκρατικά και η δικαιοσύνη μας δικαίωσε» είπε ο κ. Ερντογάν.

Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε κατηγορηματικά ότι θα υλοποιηθεί το σχέδιο περί ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.