ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένας ακόμα τύπος αεροπλάνοφόρου υποψήφιος για τους Τούρκους

Ένας ακόμα τύπος αεροπλάνοφόρου υποψήφιος  για τους Τούρκους

Για ένα κινεζικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων της κατηγορίας LHD ενδιαφέρεται η Τουρκία. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει προσφερθεί από την Κίνα στην Άγκυρα για εξαγωγή. Αυτό το μυστηριώδες σχέδιο λέγεται ότι είναι 211 μέτρα μήκος, 32,6 μέτρα πλάτος, 26,8 μέτρα ύψος με μια μετατόπιση 20.000 έως 22.000 τόνων.

Το νέο σχέδιο που καλείται Type 081 είναι λίγο μεγαλύτερο από το γνωστό κινεζικό σχέδιο Type 071, έχει ένα επίπεδο κατάστρωμα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 8 ελικόπτερα, με το υπόστεγο χώρο να είναι αρκετός για 4 ελικόπτερα. Πρόκειται για μια αύξηση χωρητικότητας σε σχέση με το Type 071. Δεδομένου του γεγονότος ότι το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει μελετήσει το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών αρκετό καιρό, το LHD πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει μαχητικά τεχνολογίας STOVL.

Ένα τέτοιο σκάφος είναι πολύ πιο περίπλοκο από το υφιστάμενο Type 071, αλλά στο πλαίσιο των τεχνικών δυνατοτήτων των κινεζικών ναυπηγείων, εκτιμούν ειδικοί. Σύμφωνα με εκθέσεις αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών, το σκάφος Type 071, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 4 LCAC με χώρο για 80 πεζοναύτες με τον εξοπλισμό τους, επιτρέπει να ξεκινήσει μια επίθεση 40 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Ο σχεδιασμός, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την κρατική China Shipbuilding Industry Co  – ο μεγαλύτερος όμιλος της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας – κατά τη διάρκεια μιας αμυντικής έκθεση στην Μπανγκόκ στις αρχές Μαρτίου του 2012.

Σύμφωνα με την βρετανική στρατιωτική έκδοση Jane’s Defence Weekly, η CSIC επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός σχετικού προγράμματος το 2007. Η φάση του σχεδιασμού του πλοίου φέρεται να έχει ολοκληρωθεί το 2006. Το πλοίο θα έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει 1.068 πεζοναύτες και θα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ AESA, τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων αεράμυνας και ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου. Η εμβέλειά του αναμένεται να είναι 7.000 ναυτικά μίλια (13.000 χιλιόμετρα), με αυτονομία 30 ημερών.

Το σχέδιο Type 081 φέρεται να εμπνεύστηκε από το πλοίο αμφίβιας επίθεσης Mistral του Γαλλικού Ναυτικού. Ορισμένοι αναλυτές έχουν επίσης επισημάνει ομοιότητες με το 18.000 τόνων κλάσης Hyuga που διαθέτει η ναυτική δύναμη της Ιαπωνίας.

Η Τουρκία τον Ιανουάριο του 2013 είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να δαπανήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι το Τουρκικό Ναυτικό ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός LHD, με βάση το “Juan Carlos I” που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Navantia για το Ισπανικό Ναυτικό.

Πηγή: fox2 magazine

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.